sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Sini-tiskiharjan harjaspään vaihto ilman kipeää peukaloa

On niin siistiä, kun oppii jotain. Se fiilis on vaan aina yhtä hauskaa. Sen fiiliksen jos sais jotenkin oppilaille ja lapsille välitettyä niin olisi aika guru. Varsinkin jos sen onnistuisi välittämään yläkouluikäisille ruotsia opiskeleville. Mutta se on siistiä, oli 14-vuotias sisuliiprestä mitä mieltä tahansa.

Ja koska päivän oppimiskokemus oli niin vahva niin haluan jakaa sen tässä ihan jokaiselle. Eli hyvät naiset ja herrat, tytöt ja pojat ja kaikki muut lukijat. Vihdoinkin ohje, miten vaihdetaan Sini-tiskiharjan harjaspää satuttamatta peukaloa tai muita sormia.

  1. Kaikki lähtee tästä pienestä kärkipalasta. 


2. Aseta kärki tiukasti esimerkiksi tiskialtaan kulmaa vasten. Mikä tahansa muovia kovempi kulma kuitenkin on aivan yhtä hyvä.


3. Tartu harjaosaan tiukasti oikealla kädelläsi. Oikea käsi on ainoastaan tukena irrottamisessa. Se estää harjasosaa lentämästä irtoamisvaiheessa kauemmas varsiosasta. 
 4. Väännä harjaa kulmaa vasten, jolloin varsiosa irtoaa kauniisti alaspäin pois kaikista ruumiinosista. Voit vääntää harjaa myös ilman oikean käden tukea, jos harjasosa on ällöttävä. Tällöin se voi kuitenkin lennähtää kauemmas irrotessaan.
 5. Irrota harjasosa varresta ja heitä roskiin tai mikäli olet erityisen ällöttävän askartelun ystävä, säilö se johonkin.


6. Onnittele itseäsi hienosta suorituksesta. Hyvästele kipeät ja punaiset tai mustelmaiset peukalot tiskiharjan vaihdon yhteydessä ikiajoiksi.Tärkeitä asioita, jotka tulee muistaa harjasosaa vaihdettaessa:

  • Huolehdi, että tuettava kohde on kiinteä ja kovempaa materiaalia kuin harjan muovi. Puupöytä tai maalipinta voi saada vaurioita vääntöliikkeestä.
  • Jos harjasosa on erittäin likainen, saattaa irrotuksen aikana irrota ruoantähteitä, rasvaa tai muuta harjaan tarttunutta.
  • Oikean käden tukiessa harjasosaa, pidä varren yläpuolelta kiinni.
  • Väännä yhtäaikaa alaspäin ja kulmaa vasten. Tällöin harjan irtoaminen tapahtuu kaikkein vaivattomimmin.
  • Irrottamiseen ilman sormikipua saattaa jäädä koukkuun. Muistathan vaihtaa harjasosan kuitenkin vain tarvittaessa. 

0 comments: