maanantai 15. helmikuuta 2016

Ensimmäiset ja ikuiset vaalilupaukset

Koskapa aion pyrkiä Espoon kaupunginvaltuustoon keväällä 2016... eikun syksyllä 2016... tai siis sitten kun hallitus ja puoluesihteerit sallii meidän pitää kuntavaalit. Se voi tämän hallituksen meiningillä olla mitä tahansa tämän vuoden kesäkuusta vuoteen 2019, jolloin eduskunta vaihtuu. Sen verran päähän potkittu on tällä hetkellä kunnallisdemokratia, kun valtionpolitiikka jyrää ja hallituspuolueet pitää kiinni kaikesta mahdollisesta vallasta, jota on pidettävissä niin kauan kuin mahdollista.

Aion kuitenkin pyrkiä Espoon valtuustoon, kun vaalit järjestetään. Koska mua itseäni ärsyttää tietyt asiat politiikassa niin lupaan jo tässä ja nyt muutaman vaalilupauksen, jotka ovat voimassa koko sen ajan, jonka tulen tästä hetkestä eteenpäin politiikan parissa viettämään.

Tässä ensimmäiset vaalilupaukseni. TYY:n edarivaaleissa ja järjestövaaleissa en ole lupauksia tehnyt. 

  • Lupaan vastata  kysymyksiin joskus myös vaan sanoilla kyllä tai ei, jos se vaan on mitenkään mahdollista. Voin tarkentaa, jos niin halutaan, mutta joskus se kyllä tai ei riittää.
  • Lupaan puolustaa lapsia ja nuoria nimenomaan lapsina ja nuorina. Me ei läheskään aina tajuta, kuinka fiksuja ja hyviä tyyppejä ne ovat. Lupaan myös kuunnella heitä.
  • Kannatan aina sellaista ajatusmaailmaa, jossa kaupunki, valtio tai muu yhteisö tukee ihmisen liikuntatottumuksia ja kannustaa liikkuvaan ja aktiiviseen elämäntapaan. 
  • Lupaan olla väittämättä, että Espoo, Suomi tai mikään muu asia on huonoin, paras, ykkönen, viimeinen tm. jos minulla ei ole tarjota siihen täysin selkeää dataa. Tämä on yksi suurimmista inhokkiasioistani poliittisessa retoriikassa.
  • Lupaan analysoida omia ulostulojani, kirjoituksiani ja puhumisiani ja pyytää anteeksi, jos olen väittänyt jotain mikä ei pidä paikkaansa. Lupaan pyytää anteeksi myös joka kerta, jos sorrun käyttämään jotain ajankohtaista poliittista kikkatermiä kuten Kreikan tie tm. yhtä typerä asia.
  • Lupaan perustella joka ikisen äänestyspäätökseni, väitteeni tai ulostuloni. Joskus perustelut eivät ole varmastikaan sellaisia, jotka jokainen hyväksyy, mutta varmasti kaikki muutkaan ajatukseni eivät ole.
  • Lupaan olla ihan oma itseni.
Tästä se lähti. Kuntavaalikampanja 2017... tai 2018... no viimeistään sit 2019. Tai katsotaan koska on maakuntavaalit, jos vaikka kuntavaalit yhdistetään niihin. Jos niitä tulee. 

Hyvä startti kuitenkin. 

Meikän politiikasta voi kysyä ask.fm -palvelussa, blogissa, poliittisessa facebook-profiilissa tai ihan vaan kasvotusten.

https://ask.fm/TimoKilpiainen
https://www.facebook.com/Timokilpiainenespoo

0 comments: