perjantai 12. helmikuuta 2016

Kansanedustaja Zyskowicz ja keskustelun ääripäät

Eilen eduskunnassa Ben Zyskowicz kertoi kuinka esim. Vihreät on väittänyt ettei pakolais- ja turvapaikanhakijakeskustelussa ole kahta ääripäätä vaan joukko, joka ei halua kunnioittaa lakia tai ihmisoikeuksia ja muut. 

Zyskowicz, joka on viimeisen kuluneen vuoden aikana toistellut lähinnä fraasia "Kun te ette tarjoa mitään vaihtoehtoa", joka sekää ei pidä paikkaansa löysi eilen uuden toistettavan teesin. Se oli, että keskustelun toinen ääripää on ne, jotka eivät halua kiristää Suomen turvapaikkapolitiikkaa. Zyskowicz on sen verran taitava poliitikko, ettei suoraan käyttänyt termejä kuten "halutaan sallia raiskaukset" tai "autetaan koko maailmaa". Näistä huolehtivat Kokoomuksen PS-kumppanit, joiden yltiönationalisminen tyhjänpuhunta antaa Zyskowiczin ja muiden oikeiden poliitikoiden ajaa eriarvoistavaa politiikkaansa talous- ja sisäpolitiikassa.

Zyskowicz toisti ajatuksensa kahdesta ääripäästä ainakin kuuteen kertaan keskustelun aikana. Hän myös mainitsi nimeltä esimerkiksi poissaolleen Emma Karin ja lopulta koko Vihreän liiton. Ilmeisesti Zyskowicz tietää puolueesta todella paljon enemmän kuin vaikkapa allekirjoittanut, joka on nähnyt puolueen sisäisissä keskusteluissa paljonkin kriittisyyttä meidän ulko-, turvallisuus- ja turvapaikanhakijapolitiikkaa kohtaan. Vihreissä onkin se kiva puoli, että ihmiset saavat olla montaa mieltä ja asiat ja faktat kiistelevät ja ratkaisevat ihmisten ja tunnepurkausten sijaan.

Li Andersson haastoi Zyskowiczin suoraan kysymällä, kuuluuko hänkin näihin ääripään ihmisiin. Tässä kohtaa Kokoomuksen vanhan räksyn häntä meni koipien väliin eikä hän uskaltanutkaan haukkua salissa olevia ihmisiä nimeltä. Sen sijaan edustaja Zyskowicz päätyi toistelemaan samaa ääripääteesiä monessa muodossa.

Kyllä. Ben Zyskowicz on täysin oikeassa. Keskustelussa on kaksi ääripäätä. Ne vaan eivät ole "Autetaan kaikkia" vs. "Ei auteta ketään" Tai "Sallitaan Raiskaukset maahanmuuttajille" vs. "Ammutaan toisia ihmisiä". Sen sijaan ne ääripäät ovat kyllä "Ei auteta ketään" ja "Ammutaan ihmisiä, jotka ajattelee toisin kuin me". Se toinen ääripää on "Kunnioitetaan Suomen lakeja ja kansainvälisiä sopimuksia". 

Niin simppeliä se on. Sitä toki ei Zyskowiczin retoriikasta eilen olisi saanut kaivettua esiin edes Indiana Jones tai Indiana Hopo. Sen verran kovassa keulinnassa oli verbaalimopo.

Ja jotta asia tulisi vielä selvemmäksi, tässä selventävä kuva koko tilanteesta ja keskustelusta. Avaan sitä mielelläni kenelle tahansa kansanedustajalle tai sellaiseksi toivovalle, jotta voi välttää kaikkein hölmöimmät argumentoinnit tulevissa puhujanpöntössä pidettävissä puheenvuoroissa.


0 comments: