keskiviikko 2. joulukuuta 2015

A2-vanhemmuusilta tähdet

Piti kirjoittaa jotain viksua ja asiallista eilisestä a2-illasta, mutta totesin etten jaksa.

Sen sijaan on pakko vähän arvioida ihmisiä, jotka esiintyi.

Sari Helin *

Helin oli täysin omassa minä tiedän kyllä roolissaan, joka ei vaan toimi kun keskustelemassa on esimerkiksi oikeita asiantuntijoita. Paljon ääntä tosi vähän asiaa.

Marjo Niittyviita *

Oma itsensä. Pitää arvostaa sitä, että tekee asiat omana itsenään ja luottaa itseensä, mutta jatkuva omakehu ja ehdottomuus vei aika paljon pisteitä. Muutama täysin typerä ja asiaton kommentti veti pisteet lopulta nolliin.

Sami Garam **

Ainoa asia, joka Garamin esiintymisestä jäi mieleen, että on tullut vaan muistuttamaan että on ylipäänsä olemassa. Ei juurikaan sisältöä eikä oikein muutakaan. Ei ärsyttänyt mutta ei mitenkään erottunut.

Rosa Meriläinen ***

Aito oma itsensä eikä muuta voinut olettaakaan. Ei kuitenkaan juuri ottanut kantaa mihinkään vaan tyytyi leiskautuksiin ja omiin vitseihin

Hanna Manninen **

Yhden asian ihminen. Etsii ja löytää aina virheitä ja syyllisiä, mutta positiivisiakin asioita on maailmassa. Ylivoimaisesti negatiivisin vaikka asiaakin oli.

Sari Louhio-Järvinen ***

Olisi voinut ottaa enemmänkin vielä osaa. Hyviä kommentteja omasta työstä, mutta kaikkea ei voi yleistää omien toimijoiden kautta. Myös parannettavaa on.

Anna Perho ***

Hyvä keskustelija, joka osasi myös kuunnella toisten argumentteja ja vedota tai vastata niihin. Oli ilmeisesti mukana äitinä, joka ei tullut esiin juuri mitenkään.

Vesa Linja-Aho ***

Twiitit lähetyksestä rautaa ja kykeni keskustelemaan suurelti asialinjalla. Lopun hallituksen mulkuttelu vaan vei meikältä pisteitä. Mietin jopa oliko etukäteen suunniteltu

Iina Grym **

Mitäänsanomaton. Olisi voinut ottaa paljon vahvemmin esiin niitä eroja joita sateenkaariperhe kohtaa. Nyt jäi vähän seinäkukkaseksi.

Olli Luukkainen ****

Ollilta tuli alkuun tosi paljon tyhjää löpinää ja yleistyksiä, mutta lopussa nousi erittäin vahvasti köyhyysasiassa ja kuntien vastuussa. Vahva lopetus toi neljä tähteä.

Habiba Ali ****

Aito ja humorintajuinen ihminen, jonka kannanotot ja vastaukset olivat selvästi keskustelun henkilökohtaisimpia yhdessä Piia Iiliäisen kanssa.

Marja-Leena Laakso ****

Noin sata kertaa vahvempi asiantuntijana kuin Manninen. Vertailua oli pakko tehdä kun toinen möyhää ja toinen on asiallinen. Hyvää settiä.

Mies jonka nimeä en muista ***

Ensi- ja turvakotien liiton johtaja joka oli ainoa rohkeasti myös miesten vanhemmuudesta muutenkin kuin klisein puhuva. Asiapohjalta hyviä argumentteja.

Esa Iivonen *****

Iivonen istui hiljaa neljäkymmentä minuuttia, mutta ensimmäisen kerran osallistuttuaan keskusteluun dominoi sitä asialinjalta ja asiantuntevuudella koko loppuajan. Mutulle jauhot suuhun ja tutkimustuloksistakin tuli viitteitä myöden faktat pöytään. Ihan loistava.

Olipas siinä vähintäänkin turha blogiteksti, mutta ei se mitään.

Ne vauva.fi -teatterityypit oli muuten oikeasti hauskoja.

Kaiken kaikkiaan parhaita A2-iltoja koska ei hakemalla haettu sensaatioita. Höpöjulkkikset oli just niin turhia kuin olettaa saattoi, mutta taitavat asiantuntijat toi paljon hyvää.


0 comments: