torstai 19. marraskuuta 2015

Hyvää miestenpäivää

Tänään on se miesten päivä. Sitä huomioidaan mediassa jonkin verran, mutta aika paljon sellaisessa kevyen vitsailevassa sävyssä. Vähän niin kuin "Teillä on nyt tää päivä miehillä, kun naisilla on se ihan oikea päivä, ettette nyt loukkaannu, mutta eihän tää mikään oikea sellainen päivä ole, hassut". Tuon paremmin tai ainakaan ytimekkäämmin en asiaa osaa kuvata.

Samaan aikaan näkee sosiaalisessa mediassa ja uutisoinnissa kuvauksia siitä, kuinka naisen pitäisi olla täydellinen, ehtiä joka paikkaan, olla huono ja hyvä ja ymmärtää itseään ja taistella siitä huolimatta ja niin edelleen. En ymmärrä tätä. 

Miksei meille miehille kukaan koskaan kirjoita vastaavaa tekstiä? Miksei kukaan koskaan kerro miehille, kuinka sun pitää osata hoitaa lapsesi, samaan aikaan hoitaa uraa, huolehtia itsestäsi ja hyvinvoinnistasi, mielenterveydestäsi, parisuhteestasi ja vielä ehtiä harrastamaan ja olemaan yhteiskunnallisesti aktiivinen. Eikö me miehet pystytä siihen muka?

Nyt sinä mies, olit sitten isä tai et, muista seuraavat asiat.

Muista huolehtia itsestäsi ja läheisistäsi. Samaan aikaan muista huolehtia työurastasi ja siitä ettet uraudu tai tylsisty siihen mitä teet. Ole armollinen itsellesi kaikessa mitä teet. Tee asioita, joita rakastat. Tapaa ihmisiä, joista välität. Ole rehellinen itsellesi niin paljon kuin voit, toisille niin paljon kuin mahdollista. Rakasta ehdoitta ja ole utelias. Heittäydy hetken vietäväksi ja suunnittele tulevaisuutta. Nauti jokaisesta hetkestä, jona huomaat olevasi onnellinen. 

Jos olet isä, olet ihan äärimmäisen onnekas monella tavalla. Jos olet isä, joka on mukana lastensa elämässä olet vielä onnekkaampi. Jos olet isä, joka uskaltaa hypätä ja kokeilla kotielämää lasten kanssa, olet todennäköisesti samaa mieltä, että se on ihan parasta. 

Voisin kirjoittaa samanlaisia käytännön vinkkejä kuin näissä blogiteksteissä naisille ja äideille on, mutta kun en tiedä minkälaisia kaikki miehet ovat enkä usko kaikkien miesten olevan samanlaisia niin tyydyn ylläoleviin.

Joten kaikille miehille ja sellaiseksi itsensä tunteville Hyvää miestenpäivää. 

Mun miestenpäivän huiput oli lentokonehangaarin rakentaminen pussilakanoista ja varapatjoista, pehmolelumiljonäärileikki ja mun pojan ensimmäiset oikeat kopit. Se otti koppeja palloista. Ihan huikeeta. Käsittämätön jätkä. 

0 comments: