perjantai 2. lokakuuta 2015

Afrikkaa vai ei?

Alla oleva kuva on läiskäisty nyt turvapaikkahakijoiden kuvien yhteyteen kertomaan, kuinka paskoja ihmisiä turvapaikanhakijat kaikkinensa on.

kuva: Moms against hunger
Jos tämä kuva on sun käsityksesi seuraavista asioista...

a) turvapaikanhakijoista
b) hädänalaisista
c) Afrikasta (josta kuva on, toisin kuin suurin osa meidän turvapaikanhakijoista)

...niin tässäpä sulle pieni tietovisa. Kyseessä on testi, jonka teetän melkein aina kuudesluokkalaisille Afrikka-jakson alussa. Sen tarkoituksena on testata lasten tietoja ja ennakkoluuloja. Katotaan toimiiko myös aikuisilla.

Katsopa alla olevia kuuttatoista kuvaa ja mieti jokaisen kohdalla onko kuva Afrikasta vai ei. Tekstin lopussa oikeat vastaukset. Vastaa vaikka ihan rehellisesti kommenteissa montako sait oikein.


Kaikki muut paitsi neljästoista kuva ovat Afrikasta. Neljästoista kuva on Yhdysvalloista teemapuistosta näyttelijä, joka esiintyy perinteisessä Masaiheimon tunnuksissa.

Näin tällä kertaa. Eipä tässä mitään sen suurempaa ajatusta ollut. Kunhan vaan jaksettaisiin aina taistella myös niitä omia ennakkoluuloja vastaan.

Ja tässä pari linkkiä, jos haluat tosiaan auttaa noita lapsia, jotka kuvissa esiintyy, siitäkin huolimatta, että just teille, joiden mielestä tämä on hyvää argumentointia noilla lapsilla ei taida olla mitään muuta arvoa, kuin osoittaa kuin helvetin paljon huonompia afrikkalaiset ja kaikki muut kuin suomalaiset on. Vaikkette edes tiedä koko maanosasta yhtään mitään tai Aasiastakaan sen puoleen... siis siitä mistä suurin osa näistä turvapaikanhakijoista nyt tulee.

https://plan.fi/
https://www.unicef.fi/

Joh. Toistan monta kertaa kirjoittamani lauseen. Jos vaan annettais Migritin hoitaa hommansa ja rauhotuttais.

0 comments: