tiistai 16. joulukuuta 2014

Kätevä iskä, osa 2 - juomateline

Edellinen kätevä iskä kuvasi aika hyvin miten taitava mä olen teknisissä jutuissa. Muutenkin on tullut joskus pohdittua sitä kuinka huono sitä on perinteisissä isähommissa.

No jonkin aikaa sitten onnistuin ihan oikeasti tekemään jotain hyödyllistä. Sain canvastaulun seinään. (Olen mä oikeasti kiinnittänyt tauluja ja hyllyjä ennenkin). Siitä innostuneena tietysti otin uutta haastetta vastaan heti.

Saatiin reissua varten Henkalta ja Marilta rattaisiin kiinnitettävä mukiteline. Jossain vaiheessa onnistuttiin sitten hävittämään siitä pieni, mutta aika tärkeä osanen, eli sokka joka kiinnittää kaksi muuta osaa toisiinsa.

Tästä puutuu sokka
Olisi ollut helppoa laittaa siihen ihan yksinkertaisesti pultti ja mutteri sokan tilalle, mutta kun niitä ei löytynyt niin kätevä iskä tietysti hoitaa homman muuten.


Ensin katsottiin vähän mitä mitä pitäisi tehdä. Sitten etittiin sopivat tarvikkeet. Pikku pala romuksi menevää kuparilevyä ja sopiva ruuvi. Onneksi niitä löytyi, vaikka mutteria ja pulttia ei ollutkaan.


Leikattiin kuparilevy sopivaksi koloon, porattiin reikä, ruuvattiin ruuvi kevyesti läpi ja katkaistiin ylimääräinen osa. Sitten vähän viilattiin vielä sopivasti, ettei satuta itteään.Sovitettiin levy kohdilleen ja väännettiin ruuvi kohdilleen vielä mukavan tiukasti.


Asetettiin kiinnityskappale paikoilleen, testattiin vielä ruuvin pitävyys. Ja...


Voilá.

Nyt on kyllä vähän hieno olo. Ei tarvi prikkoja, pultteja, muttereita. Vähän työkaluja ja romurautaa ja niin vaan korjataan vauvantarvikkeita. Ei tarvi tilata kalliita varaosia tai heittää muuten täysin toimivaa apuvälinettä roskiin.

Meitsi on kyllä vähän kätevä iskä.

0 comments: