perjantai 5. helmikuuta 2016

Kehitysehdotuksia Wilmaan

Wilma; tuo kaikkien rakastama ja kovasti arvostama työkalu. Toki se tunnetaan myös monilla muilla nimillä, mutta taitaa melkein jokaisessa kunnassa olla jo käytössä vastaava ohjelmisto.

Pirun näppäriähän ne ovat, mutta jotain niistä puuttuu. Joku sellainen ylivertainen ominaisuus, joka nostaisi sen "tätä on vähän ärsyttävä välillä käyttää, vaikka perusajatus on hyvä" -tasosta maailmanvalloituksen kärkeen.

Ja tänään mä keksin mikä se olisi.

Fitnesshommat ja kuntoilu on nykyään suurta muotia. Siksipä tosi monella on kotonansa jonkinlainen sykemittari tai muu härpäke, jolla voi tsekata erinäisiä elintoimintojaan. Pulssia voi mitata vaikka kännykän kameralla ja onpa mittareita tai applikaatioita, jotka tarkastelee kaikkea mahdollista kehon lämpötilasta hengitystieyteen ja virtsan koostumukseen. Toi viiminen on muuten ihan totta. 

http://www.medicalnewstoday.com/articles/256974.php  

En minä tiedä, mistä se tuli mieleen, mutta kun joskus asiasta luin niin ihme kyllä, tarttui työmuistista pitkäkestoiseen. En tiedä miksi. Ehkä mun alitajuntani yrittää kertoa jotain biorytmeistä ja psyyken balanssista ja muusta hömppäroskasta.

Tästä se idea sitten lähti.

Eli Wilman integrointi kahteen yksinkertaiseen lääketieteelliseen laitteeseen, jotka löytyy suurimmalta osalta kotona älypuhelimesta. 

Päivityksen jälkeen kenen tahansa kirjoittajan täytyy ennen Wilmaviestin kirjoittamista, lähettämistä ja avaamista, mitata verenpaine ja sydämen lyöntitiheys. En tiedä miksei voinut kirjoittaa syke, kun se on ihan oikea sana. 

Mikäli syke tai verenpaine ylittävät sallitut raja-arvot ei ohjelma anna huoltajan tai opettajan tehdä mitään toimintoja. Sen sijaan se avaa oppilaan sähköisen portfolion, johon on kuvattu onnistumisia ja hyviä asioita koko koulupolun varrelta. Se näyttää tämän portfolion satunnaisia otoksia yhdistettynä mukaviin koulumyönteisiin lauseisiin ja opettajan jakamiin kehuihin. Taustalla soi rauhallinen ja tunnelmallinen musiikki lapsen syntymävuoden pophiteistä aiemmin Wilman käyttäjätietoehtojen mukaisen urkintaohjelman hankkiman tiedon perusteella.

Diashown jälkeen käyttäjä voi yrittää uudelleen. Mikäli syke ja verenpaine ovat edelleen liian korkealla, kiittää Wilma kohteliaasti palvelun käyttämisestä ja ilmoittaa sulkeutuvansa kahdeksikymmeneksineljäksi tunniksi. Viestissä kerrotaan myös, että opettajan/huoltajan tavoittelu muiden viestintävälineiden kautta tänä aikana johtaa välittömästi tilanteeseen, jossa huoltajan kaikki aiemmat wilmaviestit ennen päivitystä siirtyvät julkiseen reddit-sivuston ylläpitämään kansioon muokattavaksi ja luettavaksi. 

Tällä päivityksellä saataisiin Wilmasta työkalu, jonka pelkkä olemassaolo mahdollistaisi paremman kanssakäymisen koulun ja kotien kesken. 

Muita lisäosia voisivat olla esimerkiksi seuraavankaltaiset helpot lisäykset koodiin:

Opettajan mahdollisuus merkitä oppilaiden tuntimerkintöjen päälle omia tunnetiloja kuvaavia hymiötarroja. "Oppilas häiritsi tunnilla" -merkintä saa täysin uuden ulottuvuuden, kun opettaja voi laittaa sen päälle "En ole nukkunut kunnolla" -tarran.

Mahdollisuus asettaa Wilma lukemaan viestit ääneen ennen lähettämistä.

Mahdollisuus asettaa Wilma lähettämään viestit tekstiviestinä tai muuna asetettuna viestinä kirjoittajan äidille ja isoäidille. 

Lisäosa joka vaihtaa jokaiseen lauseeseen, jossa mainitaan kirjoittajan ammatti, tyystin toisenlaiseen muuttaen hiukan viestin sävyä. Esimerkit alla.

"Olen ammatiltani juristi ja tiedän miten pitkälle asiat voidaan viedä". muuttuu muotoon "Olen ammatiltani valaiden keinosiementäjä ja tiedän miten pitkälle asiat voidaan viedä". Tai vähän synkemmällä versiolla "Olen ammatiltani opettaja ja siis kohdannut ihan tarpeeksi monta tällaista tapausta" versioksi "Olen ammatiltani klovnien patologi ja siis kohdannut ihan tarpeeksi monta tällaista tapausta". 

Ja viimeisenä kaikkein yksinkertaisin pikku lisäys. Että se laite osaisi edes tallentaa luonnokset silloin kun tekee sen helvatan aikakatkaisun joka helvatan kerta kun yrittää jotain tehdä kyseisellä ohjelmalla ja joutuukin jostain syystä tekemään sellaista hommaa kuin opettaminen siinä välissä. 

Oho... viiminen kolahti ehkä liian lähelle itteään tällä viikolla.

0 comments: