perjantai 8. tammikuuta 2016

Miksi ihan tavalliset miehet puolustelevat raiskausfantasioita?

Huom. Alla olevassa tekstissä mainitsen monta kertaa sanoja kuten idiootti, tampio tm. Jos koet niiden kuvaavan juuri sinua johtuen tekstin muusta yleisilmeestä niin silloin ne tarkoittavat juuri sinua. Minä en sitä päätöstä tee, vaan saat ihan itse miettiä oletko jotain sellaista, joka sinulle tämän sanan ansaitsee osoittaa.

Kaava menee osapuilleen seuraavalla tavalla.

Ensimmäiseksi nainen kirjoittaa blogitekstin, uutisen, kolumnin, facebookstatuksen tai minkä tahansa muun julkisen tekstin, jossa puolustaa jotain seuraavista asioista: feminismi, tasa-arvo, viranomainen, nainen, seksuaalinen itsemääräämisoikeus, tytöt, pojat, naiset, oikeastaan melkein mitä tahansa. Riittää, että kirjoituksessa on jonkinlainen maininta siitä, että meillä Suomessa on olemassa jonkinlainen ongelma, johon olisi hyvä puuttua.

Toiseksi tämän jälkeen teksti leviää jossain sosiaalisessa mediassa. Alkaa idioottien ensimmäisen aallon typeryys. Siihen liittyy yleensä suorat kommentit facebookissa, twitterissä tai muussa julkisessa sosiaalisen median yhteisössä. Nämä vaihtelevat tahallisesta väärinymmärtämisestä ja asioiden vääristelystä suoriin "Painu helvettiin femakko" -tyyppisiin voittaviin argumentteihin.

Kolmas vaihe on tekstin levittäminen oikeasti naisvihamielisille alustoille, kuten paskamedioihin ja erilaisille vihaisille foorumeille, joilla hommaillaan asioita. Näissä sitten eritellään lause lauseelta, jokainen kohta joka voidaan millään tavalla katsoa olevan vihaa ihan tavallista suomalaista miestä kohtaan, suvakin syyttelyä, maahanmuuttajien puolustelua tai mikä nyt sitten sattuukaan olemaan muodissa oleva vihan kohde juuri sillä hetkellä.

Neljäs vaihe ja organisoitu, agressiivinen uhkailu ja vihapuhe on se kaikkein vastenmielisin vaihe. Ihan oikeat, suomalaiset, "tavalliset" (käytän tässä sanaa tavallinen sitaateissa, koska idioottejahan nämä ihmiset ovat, vaikka olisivatkin perheellisiä, työssäkäyviä tm.) ihmiset kirjoittavat yksityisviestejä tai julkisia postauksia, jossa toivovat kirjoittajan ja tämän läheisten kuolemaa, raiskatuksi, pahoinpidellyksi tai tai muuten kaltoin kohdelluksi tulemista.

Viides vaihe on tämän asian esille tuominen. Yleensä kirjoittaja itse kertoo esimerkin tästä vihapuheesta tai saattaapa muuten tulla ulos asian kanssa, vaikka uuden tekstin muodossa.

Kuudes kohta on sitten taas ihan silkkaa idiotismia. Alkaa "analyyttinen" purkautuminen blogipalveluissa ja facebookissa. Nyt ahdasmieliset pösilöt, jotka olivat ilmeisesti alunperinkin ottaneet itseensä siitä tekstistä, jossa vaikkapa ihmeteltiin, miksi naisia saa kähmiä baareissa (tämä siis ihan täysin kuviteltu esimerkki tekstin aiheesta). Nyt tämä uusi ryhmä, yleensä miehiä nämäkin ottaa suurta hernettä nenään siitä, kuinka heitä nyt ihan aiheetta tässä on taas syytetty ja kuinka ihan väärin on heidän sukupuoltaan taas turhaan leimattu ja kuinka itse asiassa tuollaista tekstiä kirjoittaessa pitäisi tajuta, mihin ampiaispesään on sohaisemassa.

Tämä kuudes kohta on omasta mielestäni ihan äärimmäisen noloa perseilyä. Se on sellaista "Minä olen ihan samaa mieltä näiden idioottien vihapuhujien kanssa, MUTTA minä osaan kirjoittaa asian niin kuin se olisi itse asiassa naisen itsensä vika, enkä edes kertaakaan maininnut sanoja huora, lutka, femakko tai muita suoria haukkumasanoja, joten varmasti olen tässä nyt oikeassa". Tällaiset blogitekstit ovat varsinkin US:n blogipalvelussa ihan sääntö joka kerta, kun joku vihapuhekohu on tullut esiin. 

Sitten kun joku nainen kehtaa sanoa, että tämä argumentointi on itse asiassa vähän hölmöä, koska alkuperäinen teksti ei haukkunut kaikkia Suomen miehiä tai kaikkia miehiä ylipäänsä tai edes ketään erityisesti, vaan toi esiin ongelman, joka on olemassa, niin näillä tossuvihaisilla on siihenkin aina vastaus. Se on yleensä jotain seuraavankaltaista "En minä mitään henkilökohtaista tässä, vaan ihan vaan tuon esiin tämän yleisen miesvihan." tai muuta sen kaltaista uhriutumisen ja päiväkotitason kiukkuilun välimaastosta. 

Lopulta kohu laantuu ja nämä viimeiset kirjoitukset ja kommentit kirjoittaneet, mielestänsä järjen ääntä edustavat piilosovinistit taputtelevat itseään selkään siitä, kuinka pystyivät kaiken kohun keskellä ottamaan tapahtumiin etäisyyttä ja todisteisiin perustuvan kannan. He ohittavat surutta kommentit omien tekstiensä ja ajatustensa virheistä tai yksiulotteisuudesta ja nostavat itsensä sekä "suvakkien" että "vihapuhujien" yläpuolelle, uskoen vakaasti siihen, että eivät kuulu kumpaankaan. 

Jos asiaa kysytään siltä alkuperäisen tekstin kirjoittaneelta ihmiseltä, joka joutuu sietämään huorittelun lisäksi myös itseään "aidon tasa-arvon" esitaistelijoiksi nostaneita tampioita, niin vastaus siihen, kumpaa nämä herrat edustavat, on aika selvä. 

Olisipa mukava nähdä joskus se päivä, kun vihapuhetta kohdattaessa jokainen sivullinen kommentoisi asiaa jollain seuraavalla tavalla "Idiootit pitäisi saattaa edesvastuuseen", "Typerä perseilijä tuollainen kommentoija", "Jokainen vihapuhuja on ihmisroskaa" tm. 

Loppuun teen tähän lyhyen analyysin vielä kommenteista, jotka liian usein puolestaan nähdään.

"Kyllä se on vähän oma vika jos provosoi" - Ei ole. Sinä olet idiootti, joka yrittää puolustella vihapuhetta.

"En minä tiedä ketään, joka tekisi tuollaista" - En minäkään tunne yhtään nepalilaista, mutta se ei tarkoita, ettei heitä olisi. Älä yritä puolustella vihapuhetta pösilö.

"Aina löytyy niitä, jotka suuttuu" - Ja näköjään aina löytyy niitä, jotka jaksaa puolustella näitä tampioita, johtunee siitä, että tampioita on moneen lähtöön.

"Ei kukaan suvaitse näitä vihapuhujia, MUTTA..." - Oli jo niin lähellä. Olisit vaan jättänyt sen siihen ensimmäiseen lauseeseen ja päättänyt virkkeen siihen. Pölvästi.

"Kukkahattu/suvakki/vihervassari on taas suuttunut turhasta" - Ja sinä koet asiaksesi mainita siitä erikseen hiukan vielä kevyesti haukkumalla. Et kuitenkaan sentään huoritellut tai sanonut lesboksi. Onnea, olet ääliö.

"Mun sananvapautta halutaan rajoittaa!" - Eikä haluta taulapää. Lue vaikka täältä, mitä sananvapaus ja sen rajoittaminen on. 

Jotta ei muuta kuin tsemppiä tulevaan ja yrittäkääpä seuraavan kerran jonkun kirjoittaessa aiheesta, olla ottamatta sitä itseenne, jos ette itse ole se idiootti, jota teksteissä kuvataan. Jos taas olette tai otatte itseenne niin laittakaa kone kiinni ja menkää vaikka urheilemaan hetkeksi.

0 comments: