tiistai 12. tammikuuta 2016

Koulukuljetukset ja katupartiot

Yle uutisoi tänään Sipilän ensimmäisen ulostulon katupartioasiassa, josta meidän SSS- eli Sählää-Säntäile-Suhmuroi -kolmikko onkin ollut erityisen hiljaa viime aikoina.

Sipilän puhe oli Keskustalle tyypillistä mitäänsanomatonta höttöä, jossa varotaan ottamasta mitään kantaa mihinkään, jottei suututeta ulkoministeri Soinia ja tämän nuivaa siipeä. 

Eräs kohta uutisesta oli kuitenkin mielenkiintoinen.
 
 "Sipilän mukaan olennaista on se, mitä katupartiotoiminta käytännössä tarkoittaa ja mitä ne tekevät.

– Kyllähän jokainen arjessa ymmärtää, että jos lapsia kuljetetaan harrastuksiin tai kouluun tai niin edespäin, hän pohtii."

Pääministerimme vertasi siis rasistisia, avoimen vihamielisiä ryhmiä, joiden tarkoituksena on turvata valkoisen Suomen etuja koulutakseihin ja harrastusten kimppakyyteihin.

Ja kenenkään on ihan turha yrittää selitellä, että valkoisen Suomen etu ja puolustus viittaisi millään tavalla eteläisen Suomen lumipyryyn, joka juuri tällä hetkellä sotkee koko maata.

PM osoitti vertauksellaan sen, että Keskusta hyväksyy Perussuomalaisten jo täysin selväksi tulleen flirttailun suomalaisen äärioikeiston ja sen aatteiden kanssa. Hänen vertauksensa on suorastaan ääliömäinen kenelle tahansa muulle, kuin sellaiselle, joka haluaa säilyttää nuivien ja rasistisien väestönosien kannatusta kumppanipuolueellensa. Tai ehkäpä Sipilä on havainnut PS:n kannatuksen laskun ja toivoo Keskustalle perinteisten maaseudun väestön lisäksi kasvupohjaa kaupunkien tyytymättömistä katupartiokasvateista.

Sipilä kyllä tuomitsi naisten seksuaalisen hyväksikäytön vahvasti, mutta jätti täysin huomiotta vaikkapa viimeaikaiset ulostulot, joissa ihan tavalliset suomalaiset naiset ja tytöt ovat kertoneet omista kokemuksistaan tässä maassa jo vuosikymmenien ajalta. Pääministerille näillä ei ollut väliä, kun maahanmuuttajat ovat juuri nyt helppo kohde ja katupartiot ovatkin ystävällismielisiä urheiluseuran tukihenkilöitä.

Pääministerin lausunto sopii samaan lauselmaan, jossa unohdetaan täysin kaikki se mihin me ihan tavalliset suomalaiset tunnumme kykenevän itseksemmekin ja sen sijaan etsitään massasyyllisiä kaikkeen mahdolliseen. Se on petollista, populistista ja typerää retoriikkaa, joka näyttää PS:n lisäksi sujuvasti onnistuvan nyt myös pääministeriltä.

Nyt pitää vain odottaa, koska joku ministereistä tulee julkisuuteen puhumaan suvakeista ja raiskausten hyväksyjistä. Se sopisi tämän hallituksen muiden ministerien linjaan tässä vaiheessa jo vallan hyvin. Jokuhan jo tämänkin kirjoituksen onnistuu varmasti tulkitsemaan niin, että minä hyväksyisin raiskaukset. Ihan saa rauhassa vetää sellaiset johtopäätökset. Se osoittaa omaa järjen köyhyyttä eikä mitään muuta.

Keskusta on jo osoittanut varauksettoman tukensa PS:n äärioikeiston tanssille. Viimeinen toivo hallituksessa olisi Kokoomus. Stubb vain valitettavasti on niin sotkeutunut hallituksen suhmurointeihin ja talouspolitiikkansa yksisilmäiseen ajamiseen, että sieltä suunnalta mitään tukea järjelle, ihmisyydelle ja oikeusvaltiolle on turha odottaa. Muut Kokoomuksen ministerit taas ovat miehen pikku marionetteja tai sylikoiria, jotka tekevät juuri niin kuin VM sanoo, osaamatta tai tietämättä omien ministeriöidensä asioista tuon taivaallista.

Petteri Orpo on todella ainoa valonpilkahdus tässä hallituksessa. Se on suurimmaksi osaksi Orpon sivistystä, ymmärrystä ja hyvyyttä, mutta valitettavan suurelta osalta myös koko muun hallituksen saamattomuutta tai populismia.

Hallitus vie Suomea taaksepäin kohti sulkeutunutta, tietoa ja tiedettä vihaavaa ja halveksivaa, pelokasta Suomea. Toivottavasti kehitys todella pysähtyy 70-luvulle ja suomettumiseen eikä hallituksen toiminta vie meitä yhtään kauemmas historiassa. Siellä ei ole sellaisia arvoja, joita nostalgia saattaa Pohjantähden alla asuville muistojen kultaisten kautta syöttää. Siellä on maa, joka ei ollut sivistynyt, tasa-arvoinen tai kaiken sen arvoinen, jollaiseksi se on saatu nostettua vuosikymmenten aikana.

Kunnioitetaan kaikkien niiden työtä, jotka tekivät Suomesta hyvän maan. Ei tehdä siitä taas paikkaa, jonka edelliset sukupolvet halusivat rakentaa paremmaksi. Tehdään siitä mieluummin vielä parempi, kuin se on nyt.

Ei verrata äärioikeistolaisia isiin ja äiteihin, joiden takapenkin täyttävät lapset, joille maa joskus vielä kuuluu. Ei istuteta pelkoa, vihaa ja turvattomuutta niihin takapenkin lapsiin.

0 comments: