maanantai 21. joulukuuta 2015

Vuoden vihapuhujat - Uusi iltapäivälehtilista

Meillä iltapäivälehdet ja uutissivustot tykkäävät tehdä erilaisia listoja ja julkaisuja, jossa on ihmisiä ja asioita ja kaikkia abstrakteja asioita laitettu järjestykseen. On kansallinen kateuspäivä, jolloin verotiedot laitetaan esille. On vuosittainen lukiovertailu. On ylioppilaiden nimet pari kertaa vuodessa. Silloin tällöin listataan julkkiksia, firmoja, urheilijoita ja niin edelleen.

Nyt olisi jokaiselle keltaisen lehdistön edustajalle ja Hesarille, joka kovasti pyrkii samaan kastiin ainakin jos Perussuomalaisia poliitikkoja on uskominen, tarjolla hyvä vinkki. 

Vuoden lopussa voisi julkaista aina vuoden vihapuhujat -listan. Kerätään yhteiskunnallisilta toimijoilta aineistoa vihapostista, joka on saatu vuoden aikana. Tämä vihapuhe ja -viestittely voidaan kategorisoida eri luokkiin. 

Kansanedustajille lähetetty vihaposti, joka voidaan vielä jakaa puolueittain, aihepiireittäin tai sukupuolen mukaan.

Yhteiskunnallisille toimijoille, kuten nais- tai miesjärjestöille lähetetty vihaposti on omana kategorianaan. Mukana tietysti myös suuret toimijat MLL, SPR ja SETA.

Vielä muita ehdotuksia:

Bloggareille lähetetty vihaposti.
Vuoden viharyhmät ja -foorumit.
Vuoden vihasivusto.
Vuoden vihapuheisiin osallistuneet poliitikot.
jne.


Tästä listasta saisi helposti samanlaiset pienet uutiset tai haastattelut kuin meidän verotietoluettelojulkaisuista.


"Haastattelimme kansanedustajille yhteensä kaksisataakolmekymmentäkuusi viestiä lähettänyttä Hans Kala-Maijaa. Hannes kertoi viestien olevan yleensä hyvin samansisältöisiä, mutta kopiointiin mies ei kertaakaan ole omien sanojensa mukaan langennut. Jokainen loukkaava viesti ja väkivaltafantasia on miehen oman pään tuotos. Hanneksen työkaverit ja esimies eivät halunneet ottaa kantaa miehen tulokseen".

"Saimme kiinni Mika ja Minna Ylihärsäpuolangan vanhemmat kertoaksemme kaksikon sijoittumisesta vuoden vihapuhujien listalla sekä kansanedustajien, että yhteiskunnallisten toimijoiden listalla kymmenen eniten häirinneen joukkoon. Mikan isä ei halunnut kommentoida asiaa. Äiti toivoi pojastaan pappia, mutta kertoi Minnan vieneen poikansa pahoille teille. Minnan äiti puolestaan uskoi kyseessä olevan jonkinlainen erehdys ja aikoo keskustella tyttärensä kanssa tarkemmin lähiviikkoina".

"Suomen vanhin vihapuhuja löytyi tänä vuonna Espoosta, jossa nyt jo 92-vuotias Paula Noormarkku-Kuopaja osallistui aktiivisesti sosiaalisessa mediassa käytyyn vihapuheeseen seksuaalivähemmistöjä kohtaan. Noormarkku-Kuopaja kertoo osallistuneensa myös Oikea Avioliitto -yhdistyksen toritapahtumiin ja kertoneensa ainakin kahdelle homolle kasvokkain, mitä heidän pitäisi tehdä välttyäkseen helvetiltä".

Voitaisiin jaotella meidän vihapuhujia erilaisiin ryhmiin.

"Katso tästä kuinka suuri osa sinun ammatissasi olevista osallistuu vihapuheeseen".

"Poliisit vihapuheessa erittäin matalalla, kunnanvaltuutetut ja valtiotieteen tohtorit nostivat sijoitustaan".

"Kaikki suomen ammattiryhmät jaoteltuna itsehallintoalueittain vihapuheen määrän mukaan".

"Kuopiossa taas Suomen vähiten vihapuhujia".

"Korkeasti koulutettujen miesten ja naisten välillä ei juuri eroa vihapuheessa".

Ja tietysti se tärkein lista jokaiselle sosiaalitirkistelyn ystävälle.

"Tänään lehdessä, Kaikki julkistetut vihapuhujat".

Kyllä siinä olisi suomalaisille taas jutun juurta ja keskustelua kahvipöytään. Voisivat hetkeksi rikkaatkin huoahtaa, kun aina juuri heitä muuten vaan listaillaan sakko- ja verotietolistoilla. Sitten olisi jo keväällä koulujen listaukset, syksyllä verotiedot ja talvella vihapuhujat. Kesälle jää vain juhannuksen hukkumiskuolemat, jonka toivoisi olevan joka kerta ihan olematon.

Että tästä vaan koppia Sanoma, Alma Media ja ketäs muita toimijoita täällä meidän maassamme onkaan, maikkari ja Yle nyt ainakin tietysti.

0 comments: