tiistai 1. syyskuuta 2015

Vampyyri ja rasisti

Suurena fantasia- ja tieteiskirjallisuuden fanina olen lapsuuteni ja nuoruuteni aikana erilaisissa saatananpalvontamenoissa rooli- ja tietokonepeleissä, sekä kirjoja lukiessa kohdannut monia erilaisia sielunvihollisia demoneita ja hirviöitä. Yksi tunnetuimmista on varmaankin rasisti vampyyri. Lähes jokainen osaa tunnistaa rasistin vampyyrin.

Rasisti vampyyri kauhistuu uskonnollisia symboleja. Tämä johtuu siitä, että uskonnollisilla symboleilla on rasisteihin vampyyreihin uskomaton voima. Se saa heidät jäykistymään, halvaantumaan ja pahimmassa tapauksessa, jopa kuolemaan. Useimmiten se kuitenkin aiheuttaa joko agressiivisen sihinän ja vastareaktion tai uhriutumisen pakenemisen ulos pimeyteen.

Rasistit vampyyrit eivät siedä myöskään asiallista keskustelua valkosipulia. Heidän argumenttinsa ihonsa ei myöskään kestä auringonvaloa. Siksi he pyrkivät päivisin piiloutumaan nettifoorumeille arkkuihin tai katakombeihin. Illan tullen he julkaisevat vihaisia kirjoituksiaan, usein humalassa tai "läpällä" nousevat metsästämään verta. 

Rasistit vampyyrit osaavat myös muutaa muotoaan. Tyypillisimpiä taruissa nähtäviä muutoksia ovat rotat lepakot, jotka vinkuvat internetin keskustelupalstoilla lentävät yötaivaalla. Näiden lisäksi rasisti vampyyri myös joskus katoa usvana mistä tahansa moderoidusta nettikeskustelusta tilanteesta, jonka kokee itselleen uhkaavana.

Usein kuultu myytti rasisteista vampyyreista on, etteivät ne pysty tulemaan kutsumatta kynnyksen yli. Valitettavasti moni unohtaa, että kansanedustajaksi äänestäminen maanomistaminen toimii usein automaattisesti kutsuna ikivanhojen sopimusten mukaan. Siksi moni joutuu tahtomattaan kuulemaan ja lukemaan idioottimaisista argumenteista valtakunnantasoa myöten ripustamaan erilaisia karkottimia ja onnenkaluja oviin ja ikkunanpieliin.

Rasistit vampyyrit eivät myöskään näe itseään peilistä. Tätä voidaan usein pitää allegoriana kykenemättömyydestä asettua toisen asemaan. Se voidaan kuvata rasistin vampyyrin sokeutena muulle kuin oman egon tyydyttämiselle. Sillä voidaan kuvata täysin egosentristä maailmankuvaa, jossa ei ole sijaa empatialle tai moraalille muulle kuin veren himolle. Tai sitten kyseessä on monimutkainen valon taittumisen efekti, jonka johdosta kuvajainen ei vain heijastu peilistä.

Rasistit vampyyrit pyrkivät sulautumaan nykypäivän kirjallisuudessa ihmisten keskuuteen kuin kuka tahansa meistä. Silti tietyt ominaispiirteet jäävät aina näkyviin. Näihin kuuluu esimerkiksi oman erinomaisuuden ylistäminen ja täydellinen kritiikin vastaanottamiskyvyn puute. Ulkoisilta piirteiltä rasistia vampyyria on paljon vaikeampi tunnistaa. Ulkonäöltänsä ja vaatetukseltansa rasisteja vampyyreja on jo vaikka minkänäköisiä eikä kalvakka iho tai maihinnousukengät viitta tee kenestäkään vielä rasistia vampyyria.

Rasistit vampyyrit pyrkivät lisääntymään levittämällä päätöntä propagandaa imemällä uhrinsa verta.  Uhrit ovat usein jo valmiiksi heikossa asemassa ja vastaanottavaisia rasistien viestille vampyyrin valta-asemalle. Näin rasistit vampyyrit pyrkivät pysymään itse alfa-olennon asemassa itse luomassaan harhaisessa kuvitelmassa ravintoketjussa. Faktoihin pohjaavien Liian vahvojen yksilöiden kohtaaminen voisi johtaa rasistin vampyyrin tuhoon. Vaikka tällainen yksilö onnistuttaisiinkiin muuttamaan voisi se olla vaarallista myös rasisteille vampyyreille itselleen, sillä se lisää sisäisiä valtataisteluita ja herättää monasti myös tavallista kansaa näihin kauhuihin.

Rasistit vampyyrit kokevat olevansa muiden yläpuolella. Heidän mielestään rasistit vampyyrit ovat parempi, voimakkaampi ja oikeutetumpi elämänmuoto kuin muut. Muut ovat heikkoja, vähä-älyisempiä ja lähinnä karjan asemassa. Muita hyväksytään siinä kuin se sopii omiin tarkoitusperiin, mutta lopulta haluttaisiin kuitenkin olla vain kurkussa kiinni, jos se olisi vain mahdollista.

Loppujen lopuksi taitaa kuitenkin olla niin, että rasistit vampyyrit ovat valitettavan yleisiä onneksi harvinaisempia kuin kuvittelemme. Se missä meillä olisi petrattavaa jokaisella on suhtautuminen tilanteisiin joissa rasisti vampyyri hyökkää uhrinsa kimppuun haukkuen ja solvaten hampaat ojossa. Näissä tilanteissa suuren hiljaisen massan pitäisi rohkeasti ottaa askel eteenpäin ja lyödä vaarna sydämen läpi puolustaa heikompaansa.

Loppuun vielä vanhasta NYT-liitteestä tuttu kuvaleikki.

Istuva kansanedustaja              Dracula - Bela Lugosi
       (valitse itse sopivin)                                                       







0 comments: