keskiviikko 5. elokuuta 2015

Päivän poliittista suhmurointia tarjoaa Fennovoima á la Olli Rehn

"Uuteen venäläiseen ydinvoimaan tehtävä, taloudellisesti epävarma ja poliittisesti rujo investointi tulee myös syrjäyttämään vuosikausiksi tarpeelliset investoinnit uusiutuvaan, vihreään energiaan".

"uusi ja vakava energia- ja teollisuuspoliittinen pohjakosketus".

"Tätä menoa Suomesta uhkaa tulla epäonnistuneiden ydinvoimahankkeiden ulkomuseo, joka samalla putoaa kelkasta vihreän talouden kehittämisen saralla".

Kirjoitti Olli Rehn syyskuussa 2014

"Aikaraja on hyvin selkeästi määritelty eduskunnan päätöksessä. Fortumilla ja venäläisillä kumppaneilla on vielä viisi päivää aikaa neuvotella. Eduskunnan päätös omistusosuudesta on myös hyvin yksiselitteinen"

Kertoi ministeri Olli Rehn kesäkuun 26. päivä tätä vuotta.

Yhtäkkiä kaiken suhmuroinnin ja sekoilun jälkeen Fortum ja Outokumpu tulevatkin mukaan hankkeeseen tai kasvattavat osuuttaan. Kummassakin muuten suurin omistaja on valtio. Silti Rehn sanoo, että mitään suostutteluja ei ole ollut. Itsenäisiä pörssiyhtiöiden päätöksiä kuulemma olivat kaikki.
Fortumin ehdoton vaatimus oli vesivoiman saanti Karjalasta. Tuo vaatimus katosi Rehnin Moskovanmatkan ja Fortumin johdon kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen.
"Nämä yhtiöt ovat ilmoittaneet sitoutumisestaan hankkeeseen. Yhtiöt ovat tunnettuja, luotettavia, suomalaisia tekijöitä. Hankkeen rakennusluvan käsittelyä jatketaan nyt normaalisti".

Ja nyt kun pääsee ihmiset ilkkumaan, että viherpiipertäjää vaan v****taa niin kyllähän se niin on. On niin törkeästi menty ihan perse edellä puuhun tässä asiassa, että kyllä se v****taa. Eihän sitä kiistää voi.
Jos sitä ydinvoimaa pakko on rakentaa niin tehtäisiin edes kunnolla se asia. Nyt ainoa kuva, jonka Rehnistä saa on Moskovan sylikoira. Niin nopeasti takinkääntö tuli yhden Venäjänreissun jälkeen.
Suomettuminen on ihan sopiva termi tähän poliittiseen "päätöksentekoon".

Demokraattisella päätöksenteolla mennään. Siihenhän ei mitään loppujen lopuksi mahdeta. Jos valtio päättää näin ja vaalien kautta tehtäväänsä päätynyt hallitus näin hyväksyy niin sillä mennään.
Mutta on kyllä harvinaisen surkeaa päätöksentekoa ollut. Ja surkeaa toimintaa ministeri Rehniltä.

Onneksi voi aina turvautua Keynesiin "Olen samaa mieltä kuin brittiläinen ekonomisti John Maynard Keynes: jos tosiasiat muuttuvat, saatan muuttaa näkemystäni". Tosiasiat muuttuivat. Komissaarin pesti vaihtui ministerin pestiin ja Moskovasta käsky kävi. Näin se homma toimii ministeri Rehn.

Nyt saa ilkkua. Nyt nimittäin harmittaa.

0 comments: