perjantai 28. elokuuta 2015

Meni hermo nykyiseen keskusteluunPitkään jotenkin ajattelin, että mun on ihan turha kirjoittaa tekstiä tästä turvapaikanhakijoiden asiasta ja olla vaan lukijan ja kommentoijan roolissa. Mitä sillä saavuttaisi, että yksi ihminen, jonka jokainen tietää vielä valmiiksi olevan sinne vasemmalle päin kallellaan poliittisessa ajattelussa, kirjoittaisi tekstiä samasta asiasta kuin sadat tai tuhannet muutkin.

Mua kuitenkin risoo ihan suunnattomasti se, että nyt nämä fasistinuivat ovat saaneet aikaiseksi juuri sen mitä haluavat. Yhtäkkiä kaikki on vastakkainasettelua, kärjistämistä, syyttelyä tai puolustelua. No ei ole. Toisen ihmisen asettaminen eriarvoiseen asemaan tai tämän syyttäminen asioista, joita hän ei ole tehnyt vain syntyperänsä tähden on fasismia. Toisen ihmisen heikompiarvoisena pitäminen erilaisen taustan tai etnisyyden takia on rasismia. 

Ihmiset ovat yksi ihmisrotu. Jokaisella ihmisellä on ihmisoikeudet. Jokaisen ihmisoikeus on rikkomaton. Se nyt on hitto soikoon fakta. En tykkää kiroilla blogissa, mutta alkaa pikkusen palamaan kiinni ihmisten tietämättömyys. Vielä enemmän ottaa aivoon se että tästä ollaan jotenkin ylpeitä. Yhtäkkiä se että käyttää faktoja tai perustelee mielipiteitänsä, on jonkinlaista elitismiä tai kuplassa elämistä. Ei voi olla niin, että tässä maailmassa jotenkin tietämättömyys on nykyään hyve. Koulutusta ja opiskelua pidetään turhana tai snobistisena.

Jos ihan tavalliset ihmiset, jotka haluaa tietää asioista ja ottaa niistä selvää suostuu tähän Perussuomalaisten perseilyyn, niin nuivat fasistit ihan oikeasti voitti jo. Faktojen selvittäminen ja se ettei suostu madaltumaan sille paskalle tasolle, jossa keskustelu tällä hetkellä ei ole väärin. Sen sijaan keskustelun tason madaltaminen sille tasolle, johon tällä hetkellä esimerkiksi meidän kansanedustajat Hakkarainen, Terho, Huhtasaari, Immonen ja Slunga-Poutsalo haluavat sen viedä, on ihan perseestä.
Nyt puhutaan siitä, että meidän pitää pystyä kritiikittömään keskusteluun. Silti joku itseään helvetin työmieheksi tituleeraava paskanpuhuja saa huudella lehdistötilaisuudessa ihan puuta heinää ja kuitata sen vaan uhriutumalla kuin pahinkin uhmaikäinen. Se on ihan sieltä samasta mistä olen aiemminkin maininnut.

Ei vaan voi tajuta kuinka hukassa voi ihan perusasiaosaaminen olla tuolla tasolla. Ja sitten samaan aikaan somessa ihan tavalliset ihmiset levittää ihan täyttä huhupuhetta faktana ja huutaa kuinka kaikki pitäisi palauttaa laivalla Afrikkaan. No esimerkiksi Syyria ei ole siellä Afrikassa, idiootit. Karttapallo käteen tai alakoulutason mantsankirjasta löytyy myös, jos tarvitsee. Netistä faktojen hakuun ei varmaan kannata luottaa näiden tyyppien, koska magneettimedian sontakone ei julkaise karttoja. 

Sitten kaikki te, jotka puhutte siitä, että siellä Afrikassakaan ei siedetä monikulttuurisuutta. Tässä pikku kartta. Eihän sitä kukaan klikkaa, koska saattaisi tulla fakta eteen josta ei tykkää, mutta siinä se on silti. Siitä näkee aika hyvin sitä, että missä päin maailmaa sitä etnisyyden vaihtelua on. Mutta sillähän ei ole väliä, koska näille perseilijöille vaaleaihoiset on ainoa oikea porukka. Mutta rasisteja eivät ole, vaikka näin ajattelevatkin, puhuvat ja käyttäytyvät. Mutta kun sanon, että en ole, niin pitää uskoa. Pitää uskoa tai olen loukkaantunut ja uhriudun ja syytän sua tämän keskustelun tähän viemisestä. No saa syyttää. 

Ja te jotka tosiaan pohjaatte maailmankuvanne Iltalehden klikkiotsikoihin, katkeran nillittäjä-Joonaksen tai ostoskeskus-Päivin facebook-päivityksiin, magneettimedian roskaan tai ylipäänsä johonkin muuhun kuin ihan oikeaan tutkimustietoon ja jonkinlaiseen faktapohjaiseen tietoon, mä en pidä teidän mielipidettänne yhtään minään. En anna sille mitään arvoa. Pelätä saa ja vihata saa. Ne on ihan tavallisia tunteita. Mutta kun näitä tunteita yrittää perustella jollain päin persettä olevalla retoriikalla ja ihan väärällä tiedolla niin se on taas… no perseestä.

Talouden ollessa heikoissa kantimissa lisääntyy vihamielisyys oman kokemuspiirin ulkopuolisia asioita kohtaan. Työttömyys, rahanpuute, leikkaukset ja ärsyttää ihan jokaista. Se on ihan selvä. Ei siellä oikeasti Alexander Stubbkaan hypi riemusta, kun saa pienentää ministeriöiden budjetteja tai jakaa rahaa vähemmän ihmisille. Mutta tätäkään ei suostuta näkemään. Ei koska ne nuivat fasistit saivat jo mitä halusivat. Ben Zyscowicz, todella pitkään politiikan huipulla toiminut poliitikko huutaa Laura Huhtasaaren kanssa siitä, kuinka ”vastapuolet” on ihan samanlaisia. Ei ole. Toiset ihmiset ihan oikeasti haluaisi sulkea Suomen, lähettää ihmisiä Ahvenanmaalle tai riisua ihmisoikeudet tietyiltä kansanryhmiltä. Ei ole silloin samanlaista, vaikka kuinka Ben niin haluaisi huutaa tai Laura typeryyksiään perustella.

Ihan oikeasti nyt ei vaan tajua. Miksi me päästettiin koko tilanne tähän? Miksi me siedettiin kaikkea puhetta ja annettiin mahdollisuus, eikä sen sijaan sanottu, että pidä toi paska mielipide ihan omanasi. Ei me kaivata sitä. Mielipiteet eivät kaikki ole arvokkaita. Ei vaikka kuinka joku idiootti omiansa sillä haluaisi puolustaa. Jotkut mielipiteet ovat paskoja. Ne ovat turhia, pikkumaisia, hyödyttömiä ja vihamielisiä. Niillä ei ole minkäänlaista keskustelua edistävää arvoa tai mitään muutakaan arvoa. Ne on turhia. 

Aika monta päivitystä, jossa tuhansia kilometrejä matkanneita ihmisiä, jotka eivät ole alasti kyyryssä yhdessä salissa, haukutaan varkaiksi ja rikollisiksi ennen kuin ovat ehtineet nukkua viikon öitä vielä Suomessa, on nähnyt tässä viikon aikana. Lopussa aina sitten joku kiva pikku ”Jos et tykkää tästä niin voit poistaa minut facebook-kavereistasi.” tai jotain muuta yhtä tyhmää. Siinähän sitten sanot, että tässä ihan asiallista keskustelua käydään ja asiat riitelee, mutta jos et ole samaa mieltä niin ei tarvi mulle puhua. Se on sitä tämän hetkistä Perussuomalaistenkin retoriikkaa. Puhut niin kuin me halutaan ja mistä me halutaan tai sitten me ei puhuta. Sitten me vaan sanotaan, että sä olet tyhmä ja viet tämän keskustelun huonolle tasolle. Ei sitä keskustelua nyt ihan oikeasti politiikassa voi viedä enää yhtään alemmas, ilman että pyytää apua Donald Trumpilta.

Ole ihan mieltä mitä haluat. Ajattele mitä haluat. Mutta älä yritä perustella sun mielipiteitäsi, pelkojasi ja turhautumistasi elämään mulle väärillä faktoilla tai yksittäisten ihmisten kaverin tuttavan naapurin kokemuksilla. Äläkä ihmeessä poista mua sun facebook-kavereistasi. Aina silloin tällöin mulle tekee hyvää nähdä, että kaikki ei todellakaan ajattele niin kuin minä itse. Se on ihan hyvä asia. 

Ja Perussuomalaisia en puolueena kaiken tämän pelleilyn jälkeen pidä millään tavalla arvossa. En pidä heidän poliittista osaamistaan tai poliitikantekoaan minkään arvoisena. Pelleilyyn pystyvät, siinä se taitaa olla.

0 comments: