keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Kestovaipat, kun tavallinen vaippa ei ole tarpeeksi ällöttävä

Kaverini postasi hetken aikaa takaperin, kuinka olivat noin laskennallisesti säästäneet kahden lapsen kanssa melkein 950 euroa kestovaipoilla kertiksiin verrattuna.

Koska raha on himputin kiva asia ja Pyry kova vaipankuluttaja, päätettiin mekin siirtyä noihin kestovaippoihin. Niitä tuli sitten iso setti niin kuin aina kaikkea tulee, jos tarvii. Meillä taitaa olla eniten käytetty mittayksikkö "muovikassillinen" sen jälkeen kun Pyry syntyi.

Sunnuntaina hypättiin tähän ekologiseen kelkkaan. Vaikka täytyy myöntää, että en ole ihan varma säästöistä tai ekologisuudesta, kun noita kuudessakymmenessä asteessa pestään parin päivän välein. Jätteen määrä tietysti vähenee todella rajusti, kun pieni mies tosiaan aika monet vaipat vuorokaudessa vieläkin käyttää. Ja jos niillä säästää edes muutamia satasia niin se riittää mulle. Ainakin just nyt parisataa euroa taskussa olisi tosi kiva juttu. Voihan olla, että vuoden päästä sitä ei edes huomaisi, vaikka menisi imuriin tuo raha.

Muutamia havaintoja on tullut tehtyä tämän lyhyen tarkkailujakson aikana.

On vaikea löytää näin aluksi oikean kokoisia vaippoja. Ensimmäinen vaippa, jonka mä itse laitoin Pyrylle päästi pissat suoraan mun syliin kun luettiin Uppiksen tarinoita ennen päiväunia. Käytiin vielä uudestaan vaihtamassa vaippa.

Tänään taas rantareissulla huomattiin yhtäkkiä lahkeen olevan ihan märkänä. Eli tietyt vaipat on selkeästi vielä liian isoja, kun päästävät pissat kivasti lahjetta pitkin pientä poikaa lämmittämään. Tänään oli toki hiukan viileää, joten ehkä kyse oli ihan tarkoituksellisesta punttiin kusemisesta. Vielä kun ei tiedä, että se lämmittää vain hetken ja sitten on kusi sukassa.

Juokseminen, pomppimaan opettelu ja kiipeily on vaikeita asioita vaipoille varsinkin jos ne on vääränkokoisia.

Vaipan huuhtelu ja ämpärissä liottaminen ei ole ollenkaan niin ällöttäviä asioita, kun alunperin kuvittelin. Sen sijaan kannattaa aina muistaa vaippaa (kesto- tai kertisvaippaa) vaihtaessa ensin katsoa onko siellä muutakin kuin pissaa. Huuhtelu on ällöttävää kun tavaraa on jumalaton määrä ja housut on vetänyt alas niin, että se kaikki tursuaa kivasti joka puolelle alavartaloa, housuja ja vaippaa.

Se ämpäri ei myöskään haise, vaikkei meillä siellä mitään etikkaa ole ollut. Toki siinä on tiivis kansi, jonka joutuu kunnolla avaamaan ja sulkemaan. Roskikselle on jouduttu menemään jo nyt tosi paljon vähemmän kuin aikaisemmin. Paljon enemmän haisi ne kertikset omassa pikkuroskiksessaan, että pussia pois ottaessa.

Pyry on myös ensimmäisen kerran pyytänyt itse päästä pissalle potalle. Tämä on tietysti kestovaippojen ansiota, eikä sattumaa.

Öisin ei vielä kestovaippoja käytetä, mutta tietysti juuri nyt on kertikset päästänyt aamupissat läpi ennen kuin yövaipat on ehtinyt pois ottamaan. Eli siis samaan aikaan kun siirryttiin kestovaippoihin on kertisten laatu laskenut huomattavasti. Taaskaan ei voi olla sattumaa. Ei vaan voi olla.

Nyt vaan sitten laskeskelemaan kuinka pitkälle 950 euroa riittää tulevaisuudessa. Nopeasti googlattuna esimerkiksi Kroatiaan viikoksi Liisan kanssa tai pitkä viikonloppu Lontoossa onnistuisi kumpikin helposti. Pyry voi mennä vaippoinensa vaikka mummille siksi aikaa. Se on jo tarpeeksi reissannut noin pieneksi mieheksi.

Eli kestot = viikko Kroatiassa vaimon kanssa ilman lapsia. Vaihtakaa nyt hyvät ihmiset niihin.

Varaan oikeuden muuttaa tätä mielipidettä, mikäli muuttuvia asianhaaroja ilmenee. Tällaisia ovat erilaiset force majeure syyt, kuten uskomattoman ällöttävät vaippakokemukset tai ämpäriviat jne.

(toim. huom. tämä blogipostaus on muuten juuri sellainen, josta tuleva teini-ikäinen kiittää, jos näitä päätyy joskus itse lukemaan.)

0 comments: