sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Vuosi isyyttä

Mitä on vuosi isyyttä? Mitä on vuosi vanhemmuutta? 2014 Educassa käveltiin Liisan kanssa sillä ajatuksella, että jospa sieltä syntyisi vauva. Seuraavana aamuna oltiin Jorvissa ja illalla kymmeneltä meillä olikin vauva. Meillä oli yhteinen lapsi. Se oli hullua.

Mutta mitä on vuosi isyyttä? Mitä se on kun on kaiken sen "valmistautumisen" jälkeen yhtäkkiä vanhempi?

Teatteri Pylmeri esittää musikaalin Isyyden Valtakunta avauskappaleen "Mitä helvettiä mä oikein teen?"

(Kuoro)
Mitä on vuosi isyyttä?

(Tenori)
Se on nukkumista bussissa, valvottuja öitä.

(Kuoro)
Mitä on vuosi isyyttä?

(Basso)
Se on asioiden unohtamista, myöhästyneitä töitä.

(Kuoro)
Mitä on vuosi isyyttä?

(Tenori 2)
Se on 20 elämän pisintä minuuttia keisarileikkauksen aikana

(Kuoro)
Se on vuosi isyyttä

(Laulajia peräjälkeen, tanssien, lapsia toisilleen heitellen)
Se on vaippoja, soseita, hedelmiä. Se on vaatteita, leluja, lusikoita. Se on itkua, naurua, draamaa ja komiikkaa. Se on rakkautta, tunteita suuria upeita. Se on arkea, juhlaa, toistuvaa uhmaa.

(Tenori 1)
Isyys on sitä mitä luullut en. Se on askeleita pieniä taaperrellen. Se on harppauksia valtavia yli luulojen. Se on ihan muuta kuin kuvat naistenlehtien.

(Basso)
Isyys on tuntematon horisontti totutun laivalla. Isyys on maailman reuna kapteenin kartalla. Isyys on äärettömyys kaukoputkessa. Isyys on ratsastus aallonharjalla.

(Tenori 2)
Isä on se joka naurua pidättää. Isä parhaansa aina kyllä yrittää. Isä neuvoa haluaisi paremmin. Mutta naurua estää ei voi.

(Kuoro)
Miksi naurua estää ei voi?

(Tenori 2)
Katsokaa nyt sitä. Se nukahti legolaatikkoon. Sillä on poskessa pieni punainen kukka ja toinen sukka hukassa.

(Kuoro)
Naurua estää ei voi!

(Laulua ja tanssia)
Se on voiteita, salvoja lääkärikäyntejä. Se on kylpyjä märkiä pyyhkeitä, kattoja. Se on liian monta villaista vaatetta. Se on kuumetta, särkyä, uusia hampaita. Se on arkea juhlaa, kaiken se tuhlaa.

(Tenori 1)
Vuoden oon isä nyt jo ollut. En vieläkään tätä hommaa osaa. Mutta joku on pahemminkin mokaillut. Luulisin ainakin... HEI, PYRY, EI SAA!

(Tenori 2)
Luulin vuodessa paljon jo oppisin. Vieläkään tiedä mitään mä en. Kai silti joku lapseni huonommin hoitaisi. Luulisin ainakin... HEI! ÄLÄ!

(Basso)
Mun lapseni muuttunut niin paljon hän on. Oli toukkana helpompi nyt mahdoton. Kai paras vaihtoehto mun isyys silti on. Luulisin ainakin... MITÄ SÄ TEET!?!?

(Kuoro)
En estää mä voi!

(Laulua ja tanssia)
Se on ikuinen huoli ja jatkuva ilo. Se on isän ja äidin ylpeys ja onni. Se on aamuinen nauru ja hymy ja suukko. Se on varmasti terävä se iskän puukko. Se on... ÄLÄ KOSKE SIIHEN PUUKKOON!

0 comments: