tiistai 16. syyskuuta 2014

Se koira älähtää...

Liisa lukee jonkun verran vauva.fi -keskustelupalstaa. Yleensä löytää sieltä aika hauskoja ketjuja ja joskus jopa ihan oikeasti fiksuja tai ainakin tosi nokkelia juttuja. Eilen se (kirjoitin Pyrystä -se muodossa MLL:n vanhempainnetin blogiin ja sain heti kärkästä kommenttia asiasta. Pysyn kannassani.) löysi ketjun -Kuvaile tuntemasi Timo.

Siellä sitten ihmiset saavat anonyymina haukkua tuntemansa todelliset tai kuvitteelliset Timot erinäisin sanankääntein. Löytyy pettäjää, narsistia, rikollista, väkivaltaista jne jne. Muutama taitavin ja rohkein ja älykkäin oli jopa heittänyt kommentoimansa Timon sukunimen alkukirjaimen kommentin perään. Ihan vaan koska on niin hyvä käyttämään internettiä.

Mä tiedän, että tosta on ihan turha ottaa itteensä. Mä tiedän, että on typerää lähteä noin selkeän trollaamisen takia yhtään mitään itse kirjoittamaan. Mutta toi käytös ja koko ajatus siitä, että mikä tahansa keskustelupalsta tai netti voi olla meidän oma pikku "Hei olen oikeasti muuten idiootti, vaikka esitän normaalipäivät muuta" -kopperomme niin ei mee jakeluun. Kyseisiä ketjuja löytyy jo jos jonkinlaisille nimille ja sitten kaikilla oli niin mukavaa.

Mikä on se virike, jonka joku saa haukkuessaan tuntemansa tai vielä hienompaa, kuvitteellisen Timon, Juhan, Tommin, Joonaksen tai Artturin toisille anonyymeille. Hyvä trollaaminen on taidetta, mutta jonkun haukkuminen lipeväksi munanlutkuttajaksi tai raiskaajaksi on vaan mun mielestä aivan perseestä.

Miten hemmetissä me voidaan olettaa lasten, nuorten ja tulevien sukupolvien oppivan käyttämään nettiä tai sosiaalisia medioita tai uutta teknologiaa millään tavalla järkevästi, jos aikuisten oma idiotismi on tolla tasolla.

Otsikko kuten viittaa niin tietysti sieltä lukee kommentteja ja miettii, että kukahan mun nykyisistä tai entisistä tutuistani on viilannut just mun luonteenpiirteet tohon ketjuun sopiviksi. Edelleen silti tiedän, että se on tyhmää tehdä niin. Se on myös turhaa. Tiedän senkin.

Mutta joku ääni päässä sanoo, että mikä helvetti noita ihmisiä vaivaa. Mikä on se asia, joka saa sut kirjoittamaan jotain noin äärimmäisen tyhmää nettiin. Tekisit sen edes sitten omalla nimelläs, vaikka pelkästään sillä etunimellä, jolla voit haukkua toisia.

Unohdetaan mediakasvatus nuorilta ihan kokonaan ja koitetaan vaan keskittyä siihen, että meidän esimerkeissä olis edes jotain järkeä. Olis kiva saada myös tästä asiasta telkkarikampanja Alkon, liikenneturvan tai meripelastusseuran tapaan.

Olis monta ideaa iskän sivuhistorian löytymisestä äidin somerageihin.

Joten voitaisko katsoa tästä mainio Ihmisten puolue video ja opetella käyttäytymään siellä netissä.
T: Älähtänyt Timo








0 comments: