sunnuntai 28. syyskuuta 2014

11 Asiaa jotka vain poiki... ei pysty edes kirjoittamaan koko otsikkoa kun oli niin karmea artikkeli.

Todella typerä artikkeli

On pakko kommentoida tähän itse poikana ja hyvin pienen pojan isänä. Ihan vaan kohta kohdalta.

1. Tähtien sota vastaa uskontoa
Star Wars -pakkomielle iskee varhain ja se iskee lujaa. Ellet ole jo kuulunut George Lucasin faneihin, nyt viimeistään opit, mitä eroa on Darth Vaderilla ja Darth Maulilla. Tätä hulluutta vastaan ei ole rokotetta eikä hoitokeinoa, joten ei ole muuta vaihtoehtoa kuin antautua sen vietäväksi.

 Tähtien sota on yksi harvoista maailmanlaajuisista brändeistä, jolla on molempia sukupuolia omaavia faneja ihan laidasta laitaan. Pienistä jedisotureista sith-prinsessoihin. Ainoa asia, joka yhdistää Tähtien Sota -faneja ympäri maailman ei ole sukupuoli vaan inho Jar Jar Binksiä kohtaan.

2. Samaan aikaan vihaat ja olet kiitollinen niistä etuoikeuksista, jotka poikasi saa aikuistuttuaan
Jokainen vanhempi haluaa lapsensa onnistuvan. Sille ei kuitenkaan mahda mitään, että miessukupuolella on edelleen etulyöntiasema matkalla menestykseen. Se saattaa raivostuttaa, mutta toisaalta olla helpotus: jospa poikani ei tarvitsisi kamppailla yhtä kovaa kuin muiden.

Mitä jos mun poikani haluaakin olla sairaanhoitaja, lastentarhaopettaja tai vaikkapa balettitanssija. Eipä tässä maassa tienaa minkäänlaisia etuoikeuksia. Edes ajatus siitä, että mun pitäisi olla kiitollinen, vihata tai jotenkin ajatella, että Pyryn sukupuoli antaa etuja tulevaisuudessa kertoo, että mun oma maailmankuvani on pielessä. Pyry pärjää toivottavasti ihan omin avuin.

3. Pojilta saa parhaat halaukset
Pojan halaus on vilpitön. Siihen ei sisälly taka-ajatuksia eikä juonia taustamotiivina. Mikään maailmassa ei ole vilpittömämpää.

No täähän nyt on vaan ihan bullshittiä ilman mitään sen suurempaa ajatusta. Olis listannut vaikka vaan kymmenen jos ei tän parempaan pystynyt.

4. Pierut ovat hauskoja
Poikien mielestä ne ovat ratkiriemukkaita. Taitolaji, jossa kovaäänisyys ja paha haju ovat hyve. Jonain päivänä huomaat nauravasi heidän mukanaan.  

Onhan ne.

5. Kaikki peittyy pissaan
Näin tulee käymään. Vessanpönttö, kylpyhuoneen lattia ja matto, seinät. Kaikki. Pönttöön osuminen on opetteluvaiheessa vaikeampaa kuin luulisi.

Miksei sitä pientä poikaa voi sitten opettaa käymään istualteen pissalla, jos asia on näin? Pönttöön osuminen on hemmetin vaikeaa isompanakin. Varsinkin kun isompana pitää tähdätä kännissä, väsyneenä, ilman valoja, kierteellä tai vaikeista asennoista. Mutta se, että opetteluvaiheessa jostain syystä olisi seinät pissassa niin en ymmärrä.

6. Mikä tahansa käy aseesta
Vaikka kuinka yrittää siirtää rauhaa rakastavia periaatteitaan jälkipolvelle, ei se poikien kanssa noin vain onnistu. Pojat rakastavat aseita. Jos sellaisia ei leikkivälineiden joukosta löydy, he luovat aseen vaikka kepistä, vessapaperista, banaanista tai snorkkelista.
Aseleikit ovat normaaleja. Pojat oppivat niiden kautta ihmissuhteista, vihantunteistaan ja arvioimaan, mikä on oikein ja mikä väärin.

Taas olisi kiva nähdä jotain faktaa pohjalla. Pojat ei todellakaan opi aseista yhtään mitään ihmissuhteista. Vastaavasti taas on aika perseelleen ajateltu, että tyttö ei saisi asetta aikaiseksi mistä tahansa. Tämä on ihan puhtaasti ja täysin ja 100% vanhempien kasvatus- ja arvokysymys. Liisa oli just järjestämässä lastenkirpparia, jossa oli ihan hemmetin typerästi laitettu yksi pöytä nimikkeellä "poikien lelut". Ymmärrän, että Liisaa ärsytti. Onneksi se on sen verran ihana tyyppi, että tekee asioille jotain niin kävi vaan repimässä lapun pois. Pitää myös huomioida, että muut pöydät oli nimikoitu esim. "junat ja autot" -tyyppisesti ja "tyttöjen lelut" -pöytää ei onneksi ollut ollenkaan.

7. Pojat ovat fyysisiä
Pojat valtaavat elintilansa siitä hetkestä, kun he syntyvät. He hyppivät huonekalujen päällä, höykyttävät toisiaan ja lyövät ja tönivät ilman syytä. Veljesten välinen halausote muuttuu tuossa tuokiossa kunnon taklaukseksi.
Mutta tämäkin on normaalia. Asiantuntijoiden mukaan fyysinen lähestymistapa elämään on hyväksi poikien ihmissuhteille ja älykkyydelle.

Pitäisipä tutustuttaa tämän tekstin toimittaja taustatietojen tutkimiseen tai vaihtoehtoisesti pikkusiskooni tai kehen tahansa tyttöön, joka on kasvanut fyysisessä perheessä. Ei välttämättä veljien kanssa vaan perheessä, jossa harrastetaan joukkkuelajeja, fyysisiä lajeja ja ollaan ja tehdään yhdessä.
Kaipaisin myös kovasti jotain lähdeluetteloa tm. kun mainitaan "Asiantuntijoiden mukaan..."

8. Pojat eivät kuuntele
Tutkimusten mukaan poikien kuulo ei ole yhtä herkkä kuin tyttöjen ja kuulosta vastaava aivojen osa kehittyy pojilla hitaammin.
Näin ollen poikasi ei välttämättä niskuroi levittäessään onnellisena legopalikoitaan ympäri olohuonetta, vaikka häntä on kielletty näin tekemästä. 

Kuunteleminen ja kuuleminen ovat kaksi täysin eri asiaa. Nyt ei osaa toimittaja enää edes Suomea. Hemmetti soikoon.

9. Marvelin ja DC:n sarjakuvasankarit vastakkain - kuka voittaa?
Hämähäkkimies vai Batman? Teräsmies vai Hulk? Pojalla on suosikkinsa ja hän haluaa tietää sinunkin mielipiteesi.

Tämä väite olisi voinut pitää paikkansa parikymmentä vuotta sitten ja Yhdysvalloissa. Suomessa DC comicsin osuus sarjakuvamarkkinoista on niin naurettavan pieni Marvelin ylivaltaan (syystä tosin että Marvel hakkaa DC:n 100-2) verrattuna. Eikä tässä ole sitäpaitsi mitään erikoista.

Supersankarit Top 5 on seuraavanlainen
Wolverine
Hulk
Deadpool
Jean Grey
Magneto (teknisesti ottaen monelle kai pahis, mutta parhaissa tarinakokonaisuuksissa hyvis)

10. Vaatteilla ei ole merkitystä
Vaatteiden ostaminen pojalle on helpompaa kuin tytölle, sillä he eivät pahemmin välitä, mitä ylleen laittavat. Asian kääntöpuoli on, että vaatteet ovat systemaattisesti tuhon omia. Housut repeävät polvien kohdalta. Pyykkejä pestessä saa miettiä päänsä puhki, miten kaikista ruohon, ruoan, mudan ja ties minkä jättämistä tahroista pääsee eroon.

Hey Mister. Can you see that giant Stereotype over there. Yeah the one that says "30 year old perception of reality" in the front. That's the one mister. Wanna buy a newspaper while you're at it mister? Come on mister. Give us a dollar.

Toi ajatus on yhtä vanha kuin kadunkulmissa huutelevat sanomalehtipojat. Kattokaa vaikka instagramia jumaliste.

11. Pojat rakastavat ehdoitta
Ja he rakastavat koko sydämestään. Siinä missä tytöt pienenä polkevat jalkaa ja huutavat jättämään rauhaan, ennen teini-ikää murjottavat ja teini-iässä pitävät mykkäkoulua, poikien rakkaus on vankkumatonta ja voimakasta.

Onko hiukan perseestä olevat otsikko tuolla viimeisellä väitteellä? Tytötkö rakastavat vain ehdoin? Ja pojatko eivät polje jalkaa, murjota tai pidä mykkäkoulua?

Ymmärrän, että tällaisen tekstin on tarkoitus olla yleistävä, kärjistävä ja vähän provosoiva. Mutta olis nyt edes ihan oikeasti ottanut jotain järkeä tohon hommaan. Sitäpaitsi noin suoraan jonkun tekstin kopioiminen omaksi artikkeliksi lainaamatta kuitenkaan tekstejä sitten kokonaan. Ollaan lainattu artikkelia, mutta sopivasti mukamas lyhennetty tai tiivistetty omanlaiseksi.

Paska artikkeli ja ärsyttää noin huono journalismi. Ihan oikeasti ärsyttää. Ei olisi pitänyt klikata juttua somesta auki. Tiedän ettei olisi pitänyt. Olin tyhmä. Siksi nyt ärsyttää tuo artikkeli. Ja saivat vielä mun klikkauksesta sivukäynnin. Ärsyttävää.

 

 
 

    

0 comments: