torstai 17. heinäkuuta 2014

Yhteisöllisyyttä

(Teksti tulee aika poikkeuksellisesti näin torstain aamuyön tunteina, koska jostain syystä viime kerralla en saanut ajastettua julkaisua toimimaan ja ollaan menossa vaimon siskon luo remppahommiin pariksi päiväksi.) 

On tossa aiemmissa blogikirjoituksissa tullut muutaman kerran sivuttua sitä, että ei tosiaan olla Pyrylle paljon vaatteita jouduttu ostamaan. Niitä on sattunut tuttavapiirissä lähiaikoina olleen poikavauvamenekin ansiosta saatu ihan riittävästi ainakin tähän päivään asti ja vielä varmastikin aika hyvin tulevaan.

Mutta nykyään kun paljon puhutaan siitä miten eristäytyneitä ihmiset on. Miten omissa oloissaan ollaan ja sosiaaliset verkostot rajoittuu itse hankittuihin luonnollisten (naapurit, sukulaiset, ym.) sijasta.

Tämä ja meidän Pyryn tavaramäärä sai jotenkin sitten innostumaan tekemään ihan tällaista luettelomallista postausta mitä kaikkea me onkaan saatu ja miten eri paikoista on kaikkea saatu.

Vaatteet: Mun sisko, Liisan siskontyttö, Liisan sisko, Liisan lapsuudenkaverin kaveri, Liisan opiskelukaveri, erityismainintana naapurilta saatu Reiman haalari ihan vaan koska oli sattunut huomaamaan, että meille on syntynyt vauva ja heidän omansa oli jo kasvanut haalarista ulos.

Auton turvaistuin: Toiset naapurit, joiden lapsenlapsilla ei ollut enää käyttöä istuimelle.

Leikkimatot: Mun sisko, Liisan lapsuudenkaverin kaveri, Liisan serkku.

Rintareppu: Mun pikkuveljen kämppikseltä. (Kämppis oli saanut rintarepun lahjaksi, vaikkei sillä ollut lasta)

Astioita: Mun työkaveri, Liisan sisko.

Syöttötuoli: Mun työkaveri (eri kuin astiat)

Sänky: Pinnasänky, joka on ollut käytössä ainakin Pyryn kolmella eri serkulla ja sitä ennen Liisan kummitädin lapsilla. Meille sänky päätyi Pyryn isoisän luota. Lisäksi on saatu ainakin lakanoita, pinnasängynsuoja, mobile ja muita sänkyyn kuuluvia juttuja jo listassa mainituilta tyypeiltä.

Lelut ja kirjat: Mun siskoilta ja veljiltä, Liisan siskoilta, Liisan kaverilta ja sen jo muutaman kerran mainitulta kaverilta.

Nämä on siis kaikki sellaisia asioita, jotka on ollut jo käytössä aiemmin. Tässä listassa ei siis ole yhtään ainutta ristiäislahjaa tm. joita niitäkin Pyry on saanut jo aikamoisen määrän.

Me ollaan tietysti oltu ihan älyttömän onnekkaita kun on tällaisia ihmisiä ympärillä lähellä ja kauempana. Kaikilla ei tällaista verkostoa tai tuuria varmastikaan ole, mutta se ei tarkoita sitä etteikö me voitaisi olla tosi kiitollisia siitä, että meillä on. Iso kiitos kaikille vielä kerran kaikesta avusta. Meiltä asiat sitten lähtee luonnolliseen kiertoon eteenpäin, valitettavasti vaan kukaan meidän naapureista ei taida tällä hetkellä odottaa vauvaa. Ehkä sitten jossain vaiheessa mekin päästään kantamaan kortemme myös tähän pieneen kerrostaloyhteisöllisyyteen.

Ja jotta tällä kertaa ei unohtuisi Elmo niin sehän tuli myös meille käytettynä Australiasta asti.

Elmo on iloinen, että Elmo muistettiin.


0 comments: