tiistai 15. heinäkuuta 2014

Luumu- ja persikkapingviinejä

Me ollaan itse yritetty tehdä mahdollisimman paljon noista Pyryn ruoista. Hedelmäsoseet on kuitenkin tullut ostettua ihan purkkiruokina. Ihan vaan koska luumua tai persikkaa on inhottava soseuttaa.

Ongelmaks tuli se, että ne säilyy kauhean vähän aikaa kun ei toi pikkumies kuitenkaan kauheasti vielä syö. No päätettiin pakastaa niitä siinä missä muitakin juttuja. Vihannekset, perunat ym. on mennyt suhteellisen mukavasti pakastimessa lautasilla tai leivinpaperilla, mutta kaikki vähänkin kosteampi takertui joko toisiinsa, leivinpaperiin, lautaseen tai suoraan pakastimeen.

Ratkaisu: Muffinssivuoat ja jääpala-astiat.



Näihin kun alkoi säilömään niin ei ole tullut juurikaan ongelmia. Irrottaminen onnistuu kivasti ja homma on muutenkin vähän siistimpää. Sen lisäksi on saatu mahtavana bonuksena nyt persikka- ja luumupingviinejä.


On tietysti hieman karmivaa, että nuo kaverit sulaa mikrossa mössöksi, joka syötetään puolivuotiaalle, mutta riista on riistaa. Nyt saa jätkä sitten muffinsivuokien sekamössöjen lisäksi pingviineitä.

Kunhan ens kesänä on jo puoltoistavuotias niin sille täytyy käydä ostamassa kauhea kasa erilaisia jääpalamuotteja hedelmäsoseita varten. Terveellisiä mehujäitä for everyone.

Tää on taas juttuja, jotka varmasti jokainen vanhempi ja perhe tietää paitsi me. Sitäpaitsi Liisa keksi tämän idean noista silikonisista asioista en todellakaan minä. Silti onhan noi nyt ihan sairaan hienoja nuo Piltti-pingviinit.


 Ja onhan ne nyt tosi paljon kivemman näköisiä kuin tää nykyinen setti. Eiks huippukokitkin sano, että ruoan ulkonäöllä on tosi paljon väliä.

0 comments: