sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Ihanat turhakkeet osa I

Ihanat turhakkeet blogitekstien ajatus on esitellä ja ihmetellä kaikkia niitä kummallisia, erikoisia tai ihan vaan turhia tavaroita, joita lapsen kanssa elämään ilmestyy. Niitä on nyt jo jonkun verran huomannut tänne kasaantuvan niin ajattelin aloittaa tämän setin. Joka postauksessa on tarkoitus aina esitellä muutama tuote ja miettiä kuinka tarpeellisia ne on, onko ne meillä käytössä ja miksi ne yleensä ovat olemassa näin isän näkökulmasta.

Ensimmäisessä osassa Ihanat turhakkeet -sarjaa esitellään yksi sellainen tuote, joka on meillä kyllä kovassa käytössä, mutta jonka turhuuden mä hyvin ymmärrän.



Ok Buddy Kylpytuki mallia -Nalle

 

OK Baby Buddy Kylvetystuki

Erinomainen tuki pienen vauvan kylvettämiseen. Soveltuu vauvanammeen lisäksi myös isoon ammeeseen. Pitää lapsen tukevasti paikoillaan, jolloin kylvettäjän ei tarvitse kannatella häntä, vaan molemmat voivat rentoutua nauttimaan yhteisestä hetkestä. Valmistettu kestävästä muovista. Tuessa iloinen nallekuvio.
(Maahantuojan sivuilta)


Tuen hinta vaihtelee 25€-35€ riippuen hiukan jälleenmyyjästä. Maahantuojan verkkosivuilla hinnaksi on merkitty verkkokaupassa 29€. Oma ostohinta oli 5€ siskon miehen veljeltä jos muistan oikein. Saattaa olla, että tuli joltain muulta tuttavalta. Ostettiin kuitenkin.

Kaveri on kyllä meillä ollut joka kylpykerralla tukena ja kyllähän tuo pitää Pekkiksen paikallaan ihan hyvin. Siltikin ajatus siitä, että meistä jompikumpi ei pystyisi pitämään lasta kylvyssä ihan ilman ergonomisesti muotoiltua ja erikseen kitkaa lisäävää nallekuviointia sisältävää kylpytukea on vähintäänkin huolestuttava.

Kylpytuen koko ajatus on ihan pöljä. Tehdään jotain sellaista, jonka ainoa tarkoitus on helpottaa asiaa, joka ei ole kovin vaikea alunperinkään. Luodaan ongelma, joka ratkaistaan meidän tuotteella. Sitten hölmöt vanhemmat ostaa sellaisia, mieluusti vielä nallekuviolla, koska se on virikkeellinen. Sitäpaitsi se nalle ei edes näy kun vauva on siinä päällä. Eikä se vauva itse näe nallea.

Mä tiedän ja ymmärrän asian oikein hyvin, mutta silti tuo nalle vaan hymyilee saunassa kylvyssä aina kun siitä ohi kävelee.

Nalle elementissään


 Nämä tuotteet, jotka helpottavat arkisia juttuja on varmaan yksi sellainen vauva- ja lapsibisneksen ala, joka ei koskaan tule hiipumaan. Vanhemmuuden käsitys kun on, että siinä on haasteita jo ihan sellaisenaankin. Siitä johtuen kaikki mikä saattaisi helpottaa niitä jokapäiväisiä -viikkoisia tai vaikka -kuukautisia askareita otetaan ilolla vastaan. Auttoi se sitten tosiasiassa kuinka vähän tai paljon tahansa.

Nalle on kuitenkin nyt meillä ainakin siihen asti, että tuo maaginen 8kg raja ylittyy tai vaihtoehtoisesti unohdetaan koko raja ja huomataan joku kerta, että Pekkis vaan painaa kasaan koko laitteen.

Sitten se menee eteenpäin seuraavalla pahaa-aavistamattomalle lapselle, joka voisi ihan yhtä hyvin olla vaan isän tai äidin käsien varassa.

Ehkä toisaalta isän ja äidin käsien varassa ollaan joka tapauksessa, vaikka välillä maattaisiin kitkaa lisäävällä nallekuvioinnilla. Onneksi ne kädet on siinä lähellä kuitenkin.






0 comments: