torstai 20. elokuuta 2015

Miten kasvattaa lapsi varmasti ulos tästä maailmasta ja ajasta.

Sosiaalisessa mediassa törmää paljon siihen miten elämä oli ennen paremmin. Se oli sitä kaikin tavoin. Tässäpä nyt kaikille teille nostalgisoiville elämän aidosti osaaville hyvät ohjeet, miten kasvattaa lapsi haluamallanne tavalla.

1. Oleta lapsen kokemusmaailman olevan täysin samanlainen kuin se jonka itse koit lapsena. Älä ota huomioon omaa vanhemmuuttasi, lapsuusajan perhettäsi, maailman etenemistä tai mitään sellaista, joka saattaisi vaikeuttaa tätä ajatusta.

2. Muista oma lapsuutesi sellaisena kuin muistat sen nyt. Muista, että lapsuusajan sinä olit juuri sinä kaikkine kokemuksinesi, oppeinesi ja taitoinesi joita omaat nyt. Ainoa ero sinun ja lapsisinäsi välillä on se, että lapsisinäsi oli lyhyempi, kevyempi ja vaniljajäätelö maistui hänen suussaan paremmalta.

3. Oleta automaattisesti, että myös lapsesi tietää kaikki ne tiedot jotka sinä, eli myös lapsisinäsi tiesi.

4. Oleta, että lapsesi tuntee myös viktoriaaniset kohteliaisuussäännöt, keskiaikaisen hovietiketin ja steampunkprotestantti-henkisen dystooppisen työmoraalin, jotka kaikki lapsisinäsi tunsi. Aivan kuten sinä tunnet ne kaikki nyt.

5. Muista, että lapsesi haasteet vauvaiästä aikuisuuteen asti ovat täysin samat, kuin mitä sinun sukupolvesi koki.

6. Muistuta lasta kaikissa tilanteissa siitä, että vain ne asiat joita sinä halusit lapsena ja jota sinä haluat nyt, ovat tavoittelemisen arvoisia. Jos lapsi ei tavoittele samoja asioita kuin sinä, syytä siitä vain ja ainoastaan nykyajan hapatuksia ja laiskuutta.

7. Mikään toukokuun -92 jälkeen tehty tuote ei vedä vertoja sitä ennen tehdyille. Kaikki sen jälkeen rakennettu, keksitty tai kehitetty tekee elämästä liian helppoa.

8. Sekoita keskenään syy ja seuraus siinä miksi sinä olet sellainen kuin olet. Oleta lapsestasi tulevan samanlainen ilman mitään siihen johtavia valintoja. Jos näin ei ole, se on jälleen laiskuutta tai johtuu kännyköistä.

9. Voidaksesi ymmärtää lasta parhaiten, muistele ikävimpiä tapahtumia joita koit lapsena. Muista, että selvisit niistä täysin yksin ilman kenenkään tai minkään apua. Tästä johtuen myös lapsesi tulee selvitä asioista ilman apua. Sinun lapsuudessasi pärjättiin.

10. Älä hyväksy toisten aikuisten tai ainakaan sinua nuorempien ihmisten mielipiteitä mistään. Ne eivät ole eläneet ainoaa täydellistä lapsuutta maailmassa. Sitä sellaista lapsuutta, jolle kultaisuudessaan vetää vertoja vain Kylli-Tädin tarinahetket. Muista, ettei sellaista lapsuutta voi koskaan milloinkaan kukaan onnistua saamaan, niin hyvä se oli. Ja perkele sinun lapsesihan kokee sen juuri sellaisena kuin sinä koit. Muuten on laiska ja vähän tyhmä.

0 comments: