torstai 4. joulukuuta 2014

Paras ohje lapsen kasvatukseen

Lapsen kasvatuksessa voi mennä moni asia pieleen. Voi kolhia lasta, loukata lasta, olla liian vähän läsnä tai antaa liian vähän omaa tilaa. Voi kiukutella turhista tai olla iloitsematta kun pitäisi. Voi olla liian väsynyt, turhautunut, laiska, poissaoleva, itsekeskeinen tai vaikka mitä.

Silti se tieto, että yrittää parhaansa jotenkin aina antaa lisää virtaa. Kyllä sitä tämän homman jotenkin edes haldaa. Vaikkei kovin hyvin niin ainakin sitä yrittää. Vaikka joskus tulee se olo, että ei kyllä edes yritä tarpeeksi.

Siksi kaikkein paras neuvo jota olen saanut lapseni kasvattamiseen tuli mun vanhalta kaverilta, joka tuntee mun perheen lapsuudesta.

Se meni suurinpiirtein näin. (Sori jos en muista sanatarkasti)

"Jos sun vanhemmat on selvinnyt teidän kanssa ja te ootte selvinnyt vanhemmistanne ja toisistanne ni ei voi olla lasten kasvattaminen mahdoton tai edes kauhean vaikea homma. On kuitenkin ihme, että teistä on kaikki vielä hengissäkin".

Meitä oli tosiaan kahdeksan perheessä ja mun isä ja äiti voisi helposti antaa oppia aika monelle firmalle siitä miten logistiikka toimii. Ajokilometrien määrää en uskalla arvailla, mutta aika usein vaihtui autot ihan käytön tai tarpeen takia.

Silti jotenkin kaiken sen kaaoksen keskellä saatiin maailmaan kahdeksan enemmän tai vähemmän yhteiskuntakelpoista lasta, jotka on sittemmin omalta osaltansa maata täyttänyt (pikku lestadiolaisvitsi tohon väliin, koska kaikki aina sitä kyselee. Ei olla).

Eli lyhykäisyydessään.

Relaa, jos sä olet itse selvinnyt lapsuudestasi niin kyllä sun lapses selviää susta.

0 comments: