tiistai 14. lokakuuta 2014

100. viesti - välitodistus

Blogikirjoittelu alkoi maaliskussa kun Pyry oli viiden viikon ikäinen. Nyt viestejä on kertynyt peräti sata kappaletta ja tajusin, että se on tosi paljon. Oikeille bloggareille se on viikon viestit miinustettuna kaikki kommenttivastaukset. Meikäläisellä kun kommentteja on tämän reilu seitsemän kuukauden aikana kertynyt vain muutaman päälle viisikymmentä niin ei ole hirveästi tarvinnut vastailla.

Sattumalta kävi sitten hyvin ja napsahti tänään Espoon kaupungin isyyden välitodistus postiluukusta sisään. Ajattelin sitten julkaista siitä kuvan tänne. Ei se ihan vastaa kouluaikojen todistuksia, mutta syystäkin varmasti parantamisen varaa on. Sanalliset arviot oli vielä aika paljon tylympiä. Niitä en kehdannut edes kaikkia linkata tähän. Muutama osuva kuitenkin pitänee laittaa.

"Käyttää vielä korvatulppia nukuttaessa lasta."
"Ei ole ymmärtänyt isänä olon tärkeyttä."
"Hämmentyy usein uusien tilanteiden edessä. Oman toiminnan ohjaus korkeintaan kohtalaista."
"Tarvitsee apua."
"Ottaa liiallisia riskejä lastenvaunuja työnnettäessä maasto-olosuhteissa."

Oli siellä toki jotain valonpilkahduksiakin

"Rakastaa lastaan tosi paljon."
"Yrittää useimmiten parhaansa."
"Uskaltaa kysyä tarvittaessa."
"Luottaa kasvatuksessa myös muihin ihmisiin."

Ja lopuksi mun suosikkilausahdukseni.

"Kykenee itsenäiseen työskentelyyn lapsen kanssa tarvittaessa."

Hyvä, että edes tarvittaessa.

On kyllä toisaalta ihan mukavaa, että kaupunki kiinnittää huomioita myös meihin isiin, eikä pelkästään äiteihin. Olisi kyllä mukava ollut käydä jonkinlainen arviointikeskustelu ennen todistuksen saamista, jotta olisi vähän voinut varautua. No ehkä seuraavan sadan viestin jälkeen jo osaa vähän miettiä, josko joku asia olisi parantunut.

Sellainen sadas blogijulkaisu sitten. Katsotaan mitä seuraavat sata tuo tullessaan. Toistaiseksi Pyry ei ainakaan ole kieltänyt bloggaamista, joten mennään sillä luvalla suurinpiirtein tuonne 2014 touko-kesäkuulle. Sitten katsotaan uudelleen. Kyllä tämä on moneen pään sisällä olevaan asiaan auttanut. Jos joku on vielä joskus tykännyt teksteistäkin niin hyvä niin. Saa niitä kommenttejakin antaa.


1 comments:

Heippa kirjoitti...

Tämä blogi on hurjan viihdyttävä ja mielenkiintoinen! Tavallisesti luen blogeja puoliunessa yömyöhään ja jätän siksi kommentoimatta, vaikka jotain pyörisikin mielessä. Voisin kyllä kokeilla lukea näitä "ihmisten aikaan", niin kykenisin ehkä jopa viestin laittamaan. :)