tiistai 5. elokuuta 2014

If life was like a video game


Mä olen harrastanut jossain muodossa pelaamista koko ikäni. Video- ja tietokonepelit alkoi alle kouluikäisenä isoveljien koneilla ja siitä eteenpäin on sitten ollut parikymmentä erilaista konsolia ja aika monta erilaista pc-rautaa millä on tullut hakattua kaiken maailman pelejä alkuaikojen Excitebikesta ja Tecmo Soccerista Sierran seikkailupelien kautta raskaisiin strategiapeleihin. Ja oli mulla jossain välissä jopa oma pieni FPS-kauteni.

Tähän liittyen kattelin tossa yks päivä Tony-gaalan vanhoja alkunumeroita, koska musikaalit on awesome ja koska Neil Patrick Harris on myös awesome. Yksi viime vuosien esityksistä oli "What if life were more like a theater". Mitä jos elämä olisi niinkuin teatteria. Siitä sitten lähti ajatus siitä mitä jos elämä olisi kuin videopeli?
 
Kannattaa muuten tsekata myös tämä allaoleva, yksi netin hauskimpia videoita. Myös NPH ja Tony-gaala


Mitä videopeleistä sitten haluaisi tosielämään...

Ainakin tallennusmahdollisuus ennen palkkaneuvotteluja tai hyppyä hämärän benjifirman köydellä. Isänä samaisen tallennusmahdollisuuden voisi ottaa esimerkiksi ennen jokaista yötä. Viimeistään kolmannen heräämisen kohdalla voisi vaan ladata illan takaisin ja yrittää uudestaan. Joskus tietysti tulee vaan niitä kohtia, että mikään ei auta, silloin pitää vaan puskea läpi yöstä ja äkkiä tallentaa seuraavan hyvän hetken tullen.

Järkyttävän kokoiset ja täysin epäkäytännölliset asusteet/aseet/varusteet kaikille ihmisille. Tämä tosin pätee jo esimerkiksi vauvoille monessa kohtaa.

Sattumanvaraiset ihmiset, jotka haluavat antaa sinulle rahaa siitä hyvästä että viet esimerkiksi kirjeen kaupan toisessa päässä olevalle kirjeen antajan siskolle (joka on kateissa keskellä ostoskeskuksen käytävää).

Sattumanvaraiset ihmiset, joilla on mukanaan kaupallinen tavaraa ja aina suhteellisen halpaan hintaan.

Achievementit, tietysti.
Learn to move
Acquire your first tooth
ja yksi achivement isälle myös
Rock the baby asleep after midnight

On tietysti myös asioita, joita ei pelimaailmasta tarvitsisi tulla tosielämään.

Kuva Wikipedia - Ei Pyry

Joo... Oli vähän erilainen blogiteksti tänään. Ehkä kun on viime aikoina tullut juteltua aika paljon pelaamisesta muiden isien kanssa. Se on kuitenkin hyvä harrastus ja toivottavasti Pyry löytää itselleen jonkun sellaisen jutun mistä se nauttii yhtä paljon 33-vuotiaana kuin se nauttii 6-vuotiaana. Mulla on sellaisia tosi monta ja siitä täytyy olla iloinen.

Ja onko se Pyry sitten vaikuttanut pelaamiseen? No ainakin tällä tavalla.0 comments: