torstai 21. elokuuta 2014

Emännänavaimet ja lastenvaunuvarastot

Seuraava teksti ei ole kokonaan omaelämällinen, vaan yleistä ihmettelyä. Jos teksti muistuttaa jonkun mielestä liian paljon somessa jatkuvasti levitettäviä "ärsyttää kaikki ja erityisesti asiat, joista en tsekkaa faktoja tai tajua" -viestejä niin laittakaa se kommentteihin ja tajuan muokata tekstiä nyt tai tulevaisuudessa.

Mä en ymmärrä mitä virkaa nykymaailmassa on emännänavaimella. En sitten ollenkaan.

Meidän avaimet toimii seuraavasti.

Tavallisella kotiavaimella pääsee:

  • Portaikon ovesta
  • Ulko-ovesta
  • Autohallin ulko-ovesta
  • Polkupyörävaraston ulko- ja sisäovesta 
Emännänavaimella pääsee
  • Autohalliin sisäovesta
  • Lastenvaunuvarastoon
  • Kuivaushuoneeseen
  • Väestönsuojaan/häkkivarastoon
  • Polkupyörävarastosta autohalliin
Ilman avainta taas pääsee
  • Autohallista porraskäytävään
  • Porraskäytävästä käytävälle, jossa on väestönsuoja, pyykkitupa ja lastenvaunuvarasto
Tässä täytyy olla joku pirullinen logiikka, jota mä en vaan ole käsittänyt.

Muutama skenaario, jota tämä järjestely saattaisi aiheuttaa.

"Jaakko tulee töistä kotiin autolla.  Vaimolla on perheen ainoa emännänavain, koska hänen pitää hakea lastenrattaat käydessään päiväkerhossa pienen seitsenkuisen pojan kanssa. Jaakko astelee autohallin sisäovesta käytävälle ja huomaa, että yläkerta on tulessa. Valitettavasti Jaakko ei pääse enää takaisin käytävästä, koska emännänavain on ainoa, jolla juuri kiinni menneestä ovesta pääsisi. Jaakko grillaantuu."

"Tepa on melkoinen dokaaja. Hänen vaimonsa päättää lähteä ja jättää Tepan krapulahöyryihin. Vaimo hakee lasten tavarat ja muutamia yhteisiä asioita häkkivarastosta ennen kuin suuntaa kohti siskonsa kotia Nurmijärvellä. Tepa herää yleishälytykseen, joka johtuu myrkkyräjähdyksestä moottoritiellä. Myrkkykaasut tappavat Tepan, koska hän ei pääse ilman emännänavainta väestönsuojaan."

toim.huom. skenaariot ovat epätodennäköisiä, mutta koska tämä on blogiposti niin eikös asioita pidä liioitella. Kirjoittaja ymmärtää kärjistävänsä liikaa.

Miksei sillä yhdellä avaimella vaan pärjäisi? Onko tässä joku laki, järjestyssääntö, vai onko kyseessä vaan ikivanha tapa siitä kun isännällä ei ollut asiaa pyykkitupaan?

Miten tää sitten ylipäänsä liittyy isyyteen tm. No myöskin siksi, että meidän taloyhtiön toimivuus muiltakin osin lapsiperheen kannalta on välillä vähän pöljä. Kun Jaakon vaimo hakee lapsille rattaat, joutuu hän kulkemaan hissillä alas alimpaan kerrokseen, avaamaan yhden oven päästäkseen käytävälle. Avaamaan lastenvaunuvaraston oven, avaamaan kolmannen oven päästäkseen autohalliin ja avaamaan vielä yhden oven päästäkseen ulos. Ei ole ihan järkevintä toimintaa lastenrattaiden kanssa täällä. Onneksi me asutaan ykköskerroksessa ja pidetään rattaat sisällä. Päästään suoraan ovesta ulos. Paitsi jos halutaan alakautta puistoon eikä keskelle työmaata. Työmaakin tosin poistunee tässä tämän vuoden puolella. Sitten on ihan valmis kotialue.

Eli jos ostaa asuntoa joskus tulevaisuudessa niin osaa nykyään katsoa taloyhtiötä jo ihan eri tavalla kuin ennen. Tai sitten vaan pysyttelee aina ykköskerroksen asunnoissa. Ei ainakaan syöksy kuolemaansa parvekkeelta ykskään lapsi nykyinen tai jos on joskus tulevia. Joutuu korkeintaan availemaan tosi paljon ovia kun yrittää päästä polkupyörävarastoon.

Nonih. Eiköhän tuo riittänyt märisemisestä tällä kertaa. Oikeasti meillä on tosi kiva talo ja taloyhtiö. Ei vaan ole kaikki ihan lapsiperheelle sopivia juttuja.

Ainiin... maailmassahan on muitakin kun lapsiperheitä. Hitto. Unohdin :)

0 comments: