sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Vauvaperheen lautapelit - Alias II Juhannusspesiaali

Uutta Vauvaperheen Aliasta, ja näin keskikesän kunniaksi Juhannukseen tai vauvaelämään liittyviä sanoja jälleen prosessikirjoituksena. Sain tähän Aliashommaan apuja yhdeltä tutulta siten, että mulla on nyt kauhea pooli sanoja, joista kone heittää sattumanvaraisesti yhden aina mulle esille ja siitä sitten kirjoitetaan tasan puoli minuuttia selitystä.

 1. Tappolaite keskikesän juhannusjuhlilla. Sopii tietysti aikuisille, mutta grillaa vauvan kuin vauvan jos päätyy liian lähelle. Kaunista katseltavaa, mutta nykyään ihan ehdottomasti kilometrien takaa kierrettävä tai jos sitä on pakko katsoa niin suojapuvussa ja suojalasien kanssa. Ei päde maalaislapsille.

2. Keskikesän kaunis abstrakti pohjoisen ajatus. Lapsiperheellä täysin normaalia, kesällä vielä enemmän kun lapsen herätessä on sopivasti valoisaa niin, että se lapsi varmaan oikeasti luulee olevan jo päivä. Vaikkei se vielä mitään päivästä ja yöstä tiedäkään niin jostain se syy pitää väsyneenä keksiä.

3. Mökkiviikonlopun ällöttävin asia on varmasti näiden peseminen kylmässä järvivedessä. Toki vaihtoehtona on niiden kertisten loppuminen jo ensimmäisen illan aikana kun lapsi päättääkin kakata seitsemästä kuuteentoista kertaan ihan vaan koska nyt sattuu sellainen päivä olemaan. Ovat ällöttäviä kaikkialla muuallakin, mökillä erityisen.

4. Sopii erittäin hyvin yhdellä kädellä syötäväksi tai jopa kokattavaksi. Sopii myös pienelle lapselle, kunhan hampaat jo löytyy. Karsinogeenit vähentää sopivasti allergiariskiä ja sitäpaitsi kyllä suomalaisen lapsen pitää oppia syömään tätä jo pienestä pitäen. Ei siis ole kyrsä vaan yleisemmin mökillä, juhannuksena tai kesällä ylipäänsä Suomessa syötävä asia.

5. Toi yötön yö tai liikkumaan oppiminen tai hampaat tai huono ruoka tai kyläily tai kakka tai koira tai mikä tahansa rikkoo tämän aina just kun luulee, että siitä on tullut jollain tavalla järkevä. Pitkäaikaista tanssiin liittyvää asiaa, päivän vastakohta ja se tanssiin liittyvä asia. Ei siis päivän vastakohta vaan hereilläolon. Joka tapauksessa aina sekaisin.

 6. Apuväline, johon vauva ei varmasti koske silloin kun pitäisi. Pitäisi löytyä jossain muodossa myös paljon maahan kaataville juhannusjuhlijoille. Apua... En tiedä mitään muuta. Maitoa juodaan tästä. Ei siis tissi vaan apuväline. Muumi- tai unikkotällainen taitaa olla cittarin yleisimmät.



Tässä oli taas tällaista tähän sunnuntaihin. Katsotaan miten meidän cityjuhannuksen jälkeen keksitään ensi viikolla. Pitkästä aikaa pääsee ainakin ite neuvolaan. Paitsi, että ei pääsekään vielä koska sehän siirtyi. Niinkun se aina siirtyy. No onneksi sitten saa omahoitajan... ei kun ei saakaan, ikinä. Hei siitähän saattaa tulla kirjoitusta.

0 comments: