torstai 13. maaliskuuta 2014

Voiteita, salvoja ja vanutuppoja


Buranaa, Finnrexiniä, Panadolia jne. Onhan noita lääkkeitä tullut nähtyä elämänsä aikana aika paljon. Olen ollut suhteellisen onnekas siinä mielessä, että allergialääkkeet on ainoat sellaiset, joita on joutunut syömään useamman vuoden. Nyt muutama kuukausi sitten niiden rinnalle tuli laktaasientsyymilääkkeet, mutta noin muuten on pärjännyt lähinnä kipulääkkeillä erinäisten urheiluvammojen myötä.

Mutta toi cocktail minkä vauva saa ihan jo heti elämänsä ensimetreiltä on ihan huikea. Enkä mä tarkoita lääkkeitä, vaan kaikkea materiaalia mitä käytetään ihan vaan vauvan huoltoon. Kaikki mahdollinen kosteuspyyhkeistä, vanutupoista ja kylpyöljyistä silmäsalvoihin ja vitamiinivalmisteisiin. Mä en olisi ikinä tiennyt miten paljon oikeasti on semmosia asioita mitä saattaa tarvita ja mitä on sellasia mitä ihan varmasti tarvitsee. Tässä kohtaa lähtee kiitos yhdelle vauvan läheiselle, joka on asioista tuhannen kertaa enempi perillä. Onneksi vauvalla sellainen on.

Aikuinen tarvitsee lääkkeitä silloin kun siinä on jotain vikaa. Vauva tarvii aktiivista huoltoa. Tässä on jotain erikoista. Jopa nostalgisoinnin uhalla, niin miten ennen ihmeessä lapset ylipäänsä kasvoi aikuisiksi? Saati sitten että vauvoista kasvoi aikuisia, jolla oli vielä ihoa, hampaat, avonaiset silmät jne. Toki ihan kauhean paljon taaksepäin ajassa ei tarvitse mennä niin että nuo hampaat esimerkiksi eivät olleet ihan itsestäänselvyys vielä koko elinikää. 


 
Vauvan ja iskän hoitosetit. Kuvasta puuttuu jääkaapissa oleva silmärasva.

Jos jotain sellaista on tässä oppinut näistä asioista, jonka haluaisin jakaa kaikkien kanssa ihan oikeasti, on se tieto siitä, että Bepanthen kuuluu samaan sarjaan jesarin ja wd40:sen kanssa. Ei ole mitään mihin se ei auttaisi. Nenä rikki, bepanthen; polvessa nirhaa, bepanthen; isällä futiskengän rakko, bepanthen, peppuihottumaa, bepanthen jne. jne. Mä en ole ihan oikeasti tiennyt sitä ennen Pekkiksen syntymää. Ihan huikeeta tavaraa.

Tietokilpailu, voittajalle tavarapalkinto, vastaa kommentteihin.

Nimeä kaikki kuvan tuotteet ja kerro mihin ne on pääsiallisesti tarkoitettu. Ensimmäiseksi oikein vastannut voittaa palkinnon.




1 comments:

Elina kirjoitti...

Jes, kilpailu! Rakastan kilpailuja!

- Laastari: Voidaan liimailla ympäri (Timo-nimistä) lelukoiraa, ja sen jälkeen ihmetellä vuosia, miten ne saa kiskottua irti. En tiedä.
- Finnrexin: erinomainen tapa herätä partiotaitokisoissa, kun pää on tahmea ja tukkoinen valvotun yön jäljiltä.
- Vanupuikot: Vähän vanhemman vauvan erinomainen viihdytysväline. Saa blogata rauhassa joskus puolikin tuntia, kun vauva tyhjentää vanupuikkopurkkia.
- Vanulaput: toimivat esimerkiksi barbien tyynynä.
- Nolact: laktoosi-intolerantikkojen kaveri
- SebaMed: olisi tosi hyvää rasvaa, jos sitä muistaisi käyttää
- Bepanthen: täytyykö tätä ees erikseen mainita?
- D-vitamiinit relatipoilla ja ilman: erinomaista tähtäysharjoitusta. Voidaan käyttää myös matematiikan tehtävänä: millä todennäköisyydellä viidestä tipasta suuhun menee edes likimain tarvittava määrä ainetta?
- Sirdalud: pää iloisesti sekaisin, toivottavasti auttaa myös kipuun.
- Cetirizin & Kestine: ihan oikeastiko se alkoi jo se allergiakausi?
- Physiomer & keittosuolaliuos: helpottaa ennen kaikkea vanhempia, kun korina muuttuu vähän kevyemmäksi hengitykseksi. Mutta missä on Nenä-Frida?
- Orodrops: tuo ihanat muistot lapsuudesta. Vitsit se tuntui hauskalta, kun koko korva oli puuduksissa!
- Cuplaton: ei toiminut ainakaan meillä, hieronta oli paljon tehokkaampaa. Pitäisi viedä tuo vanha pullo apteekkiin.
- Compeed: tosi hauskoja askarteluvälineitä, saa tehtyä pieniä vuoristoja postikorttiin.
- Natusanilla ihoon pehmeyttä kylvyssäkin
- onko Voltaren parempi kipuun kuin Mobilat?
- Suppo, oi, suppo. Pelastaa monta kurjaa hetkeä.
- Panacod: kun sattuu. Isää. Tai äitiä.