torstai 27. helmikuuta 2014

Neljä viikkoa viisi päivää isyyttä ja ensimmäinen blogikirjoitus

Tämä blogi syntyi siitä ajatuksesta, että pidän ystävistäni. Pidän myös suurimmasta osasta niistä muista ihmisistä, jotka ovat facebook-kavereitani. Arvostan heidän elämäänsä, ajatuksiansa ja toimiansa aivan liikaa kehdatakseni kirjoittaa facepäivityksinä kaikki ne ajatukset joita isyys herättää.

Niitä kun on aivan hiton paljon.

En tahdo nähdä someseinälläni itse kenenkään vaipan kuvia enkä aio niitä laittaa kenellekään jakoon. En tänne enkä faceen, twitteriin tai mihinkään muuhun mediaan. Mutta se, että vauvamme kakkaa seitsemän tai kahdeksan tai kymmenen kertaa vuorokaudessa on ihan älyttömän iso juttu.

En todellakaan aio kertoa kenellekään opiskelukaverilleni tai vanhalle urheilututulle, että meidän poika oppi hymyilemään. Mutta se hymyilee. Se hitto soikoon hymyilee hereillä ollessaankin. Eikä se ole kuin vasta kohta viisi viikkoa vanha.

Mun päässäni on miljoona vauvaan ja isyyteen liittyvää asiaa, mutta aika harva niistä kiinnostaa oikeasti ketään muuta kun omaa vaimoa ja sitten tietysti sitä poikaa itseään. Sitä kiinnostaa ihan kaikki.

Oikeasti sitä kiinnostaa lähinnä syli, tissi ja nukkuminen. Ja se taas ei oikeastaan kiinnosta juurikaan ketään. Mutta kun se on meidän vauva niin se on ihan järjettömän upeaa. Ihan oikeasti se on.

En tiedä oikeastaan vielä mitään tästä koko isähommasta, mutta sen verran tiedän että se pistää pään pyörälle. Se sekoittaa maailman ja pyöräyttää koko sen käsityksen siitä miten elämä toimii ihan nurinkurin. Se on jotain mihin valmistaudutaan pitkään ja johon on ihan mahdotonta lopulta valmistautua ollenkaan.

Mutta se on nyt tuossa. Viisi viikkoa vanha pieni poika, joka on jo täysin vienyt minut mukanaan. Ennen raskautta vitsailtiin, että jos vauva ei ole söpö niin se annetaan pois. Raskauden aikanakin vielä pystyi vitsailemaan. Synnytyksen aikana tuli jo ajatus, että kyllä se meille varmaan jää, oli sitten minkänäköinen tahansa.

Onneksi siitä tuli maailman söpöin pieni poika. Yhden kuvan siitä jaoin sinne faceen. Ihan vaan, että näkivät nekin joita ei kiinnosta, että se on söpö se meidän poika.

1 comments:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea Poikavauvasta!